Ievos ir Adomo metukų dukrelės Adijos skonis, anot mamos, yra labai išrankus nuo mažų dienų. Todėl įtikti mažajai šeimo snarei nebuvo lengva. Labai daug minčių ir idėjų žinoma moteris pasisėmė iš Annabel Karmel knygos „Kūdikių ir mažų vaikų mitybos planas“.

„Autorė yra netgi sudariusi specialų savaitės mitybos planą. Knygoje yra per 200 išrankiesiems smaližiams siūlomų patiekalų. Daug ką pritaikau savo virtuvėje arba improvizuoju jos pasiūlytų receptų tema“, - DELFI pasakojo I. Norkūnienė.

Vyrui gaminti nebeturi laiko

I. Norkūnienė prisipažįsta, kad dabar ji visą savo dėmesį skiria augančiai dukrelei, todėl nebeturi laiko kada pasigaminti maisto nei sau, nei vyrui.

„Vyras, vargšas, dabar valgo ir kebabus, nes dabar viską gaminame dukrelei, - juokiasi choreografė. - Su manimi pačia taip pat visai blogai. Beveik nevalgau – visas dėmesys skiriamas vaikui. Todėl dukrai stengiuosi gaminti bent jau didesnes porcijas, kad ir man pakaktų. Galvojau, kad po gimdymo teks daugiau gaminti, bet kad tiek – nesitikėjau. Be to, kai pagamindavau valgyti vyrui, viskas būdavo skanu. O su vaiku taip nėra. Jei jai kažkas nepatinka – iškart spjauna lauk ar stumia lėkštę į šalį.“
Ieva Norkūnienė gamina pusryčius mažyliams

Griebiasi gudrybių

Žinoma mama neslepia, kad norint pamaitinti savo dukrytę, neretai tenka griebtis įvairių gudrybių. Viena tokių – valgyti kartu su vaiku. Tada, anot jos, mažylis ima mėgdžioti mamą ir noriai skanauja maistą. Kita gudrybė – pririšti prie kėdutės žaisliuką, su kuriuo vaikas galėtų žaisti ar turėti rankose.

Arba ieškoti išeičių, kaip sukurti skanų patiekaliuką iš maistingų, bet dukrelės kartais nemėgstamų ingredientų. Tam Ievai ir pasitarnauja minėtoji receptų knyga.

„Pavyzdžiui, dukrelė sugalvojo, kad nebevalgys mėsos. Aišku, nieko neturiu prieš vegetarus, tačiau juo tapti vaikui 11 mėnesių dar per anksti, - juokėsi I. Norkūnienė. - Todėl suradau būdą, kaip jai įsiūlyti mėsytę – ją reikia maišyti su tais produktais, kuriuos vaikas labiausiai mėgsta.“
Ieva Norkūnienė gamina pusryčius mažyliams

Skanūs ir maistingi pusryčiai

Todėl I. Norkūnienė siūlo pasigaminti paprastą bei maistingą pusryčių patiekalą iš vištienos (triušienos ar kalakutienos). Tam reikės išvirti ir susmulkinti mėsą, sumaišyti ją su saldžiu sūreliu ar varške.

Antrasis jos patiekalas, kurį ji siūlo išmėginti mamytėms - avižų košė su vaisiais ir daržovėmis (šiuo atveju su obuoliu ir moliūgu). Pirmiausiai reikia smulkiai supjaustyti moliūgo skiltelę bei ją patroškinti vandenyje. Lygiai taip pat nulupti, supjaustyti ir suberti patroškinti obuolį. Gautą masę sutrinti su šakute. Suberti kūdikiams skirtą smulkintą avižų košę ir patiekti mažyliui.
Ieva Norkūnienė gamina pusryčius mažyliams

Dar vienas I. Norkūnienės siūlomas skanus ir greitai paruošiamas pusryčių variantas mažyliams - avokadas su bananu. Reikia supjaustyti bananą, išskobto avokadą ir viską gerai pertrinti su šakute.

Desertui žinoma mama siūlo ypatingą desertą. Jums reikės banano, kriaušės, šviežiai spaustų apelsinų sulčių, sviesto, cinamono ir poros sausainių. Supjaustykite vaisius ir šiek tiek patroškinti svieste ir apelsinų sultyse. Įberti cinamono ir smulkintų sausainių. Viską gerai pertrinti šakute ir patiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)