Ievos ir Adomo metukų dukrelės Adijos skonis, anot mamos, yra labai išrankus nuo mažų dienų. Todėl įtikti mažajai šeimo snarei nebuvo lengva. Labai daug minčių ir idėjų žinoma moteris pasisėmė iš Annabel Karmel knygos „Kūdikių ir mažų vaikų mitybos planas“.
„Autorė yra netgi sudariusi specialų savaitės mitybos planą. Knygoje yra per 200 išrankiesiems smaližiams siūlomų patiekalų. Daug ką pritaikau savo virtuvėje arba improvizuoju jos pasiūlytų receptų tema“, - DELFI pasakojo I. Norkūnienė.
Vyrui gaminti nebeturi laiko
I. Norkūnienė prisipažįsta, kad dabar ji visą savo dėmesį skiria augančiai dukrelei, todėl nebeturi laiko kada pasigaminti maisto nei sau, nei vyrui.
Griebiasi gudrybių
Žinoma mama neslepia, kad norint pamaitinti savo dukrytę, neretai tenka griebtis įvairių gudrybių. Viena tokių – valgyti kartu su vaiku. Tada, anot jos, mažylis ima mėgdžioti mamą ir noriai skanauja maistą. Kita gudrybė – pririšti prie kėdutės žaisliuką, su kuriuo vaikas galėtų žaisti ar turėti rankose.
Arba ieškoti išeičių, kaip sukurti skanų patiekaliuką iš maistingų, bet dukrelės kartais nemėgstamų ingredientų. Tam Ievai ir pasitarnauja minėtoji receptų knyga.
Skanūs ir maistingi pusryčiai
Todėl I. Norkūnienė siūlo pasigaminti paprastą bei maistingą pusryčių patiekalą iš vištienos (triušienos ar kalakutienos). Tam reikės išvirti ir susmulkinti mėsą, sumaišyti ją su saldžiu sūreliu ar varške.
Dar vienas I. Norkūnienės siūlomas skanus ir greitai paruošiamas pusryčių variantas mažyliams - avokadas su bananu. Reikia supjaustyti bananą, išskobto avokadą ir viską gerai pertrinti su šakute.
Desertui žinoma mama siūlo ypatingą desertą. Jums reikės banano, kriaušės, šviežiai spaustų apelsinų sulčių, sviesto, cinamono ir poros sausainių. Supjaustykite vaisius ir šiek tiek patroškinti svieste ir apelsinų sultyse. Įberti cinamono ir smulkintų sausainių. Viską gerai pertrinti šakute ir patiekti.