Bet L. Baltrūnas su tokia dainininko pozicija kategoriškai nesutinka ir sako, kad nesikrato atsakomybės už tai, ką padarė, bet neturėtų būti baudžiamas per griežtai.

„Mane baudžia už protestą, o juk gyvename demokratinėje valstybėje, kiekvienas gali išreikšti savo nuomonę, – sakė L. Baltrūnas. – Nemanau, kad už tai turėčiau sėdėti kalėjime, juk ne akmenį mečiau.“

L. Baltrūnas ketvirtadienio popietę praleido Vilniaus apygardos teisme, kur trijų teisėjų kolegija turėjo nagrinėti ne tik jo, bet ir dainininko R. Kirilkino apeliacinius skundus dėl Trakų rajono apylinkės teismo nuosprendžio. Juo L. Baltrūnas nuteistas ne tik dėl viešosios tvarkos sutrikdymo, bet ir dėl kurstymo prieš homoseksualios orientacijos asmenis.

Baikeriui teismas yra skyręs šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bet jos vykdymą atidėjo vienerių metų laikotarpiui. Jo metu nuteistajam nurodyta dalyvauti elgesį keičiančiose programose. Be to, L. Baltrūnas nukentėjusiajam privalo sumokėti 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Bet R. Kirilkinas ir jam atstovaujanti advokatė su tokiu teismo nuosprendžiu nesutinka ir apeliaciniame skunde, anot L. Baltrūno, prašo jį įkalinti vieneriems metams bei priteisti 14 tūkst. 800 Eur neturtinės žalos atlyginimą.

Ketvirtadienį iš anksto suplanuotas teismo posėdis neįvyko dėl L. Baltrūno advokato ligos, apie ją žinojo ir nukentėjusysis bei jo advokatė, todėl jie į teismą net neatvyko. Tuo metu teisėjų kolegija nutarė, kad bylą nagrinės sausio ir vasario posėdžiuose. Vienas jų įvyks vasario 23 d. – tądien sukaks lygiai 3 metai, kai L. Baltrūnas į R. Kirilkiną koncerto metu metė kiaušinius.

„Žinokite, kad man jau ši byla atsibodo, vasario 23 d. bus lygiai 3 metai – jubiliejus nuo nusikaltimo padarymo“, – piktinosi nuteistas baikeris.

Jis teismo prašo panaikinti kaltinimus dėl kurstymo prieš homoseksualios orientacijos asmenis, nes esą nežinojo, kad R. Kirilkinas yra gėjus. „Koks jis ten gėjus, jis pederastas, iš kur aš galėjau žinoti, kad jis toks – atėjau į koncertą, galvojau, bus geras, o ten – fonograma“, – aiškino L. Baltrūnas, R. Kirilkiną pavadinęs „pavargėliu“.

Jis pažymėjo, kad teismo neprašo išteisinti – esą reikia bausti „už realius nuopelnus“, t. y., kad pažeidė viešąją tvarką.

„Lietuvą reikia mylėti darbais – nuo nusikaltimo padarymo aš sūnų užtaisiau, jis gimė, jau eina į darželį“, – išeidamas iš teismo sakė L. Baltrūnas.

Incidentas, dėl kurio yra teisiamas L. Baltrūnas, įvyko Trakų rajone, Aukštadvaryje, Žemės ūkio mokykloje – per koncertą R. Kirilkinas buvo apmėtytas kiaušiniais, o po jo atsidūrė ligoninėje. Atlikėjui buvo sumušta lūpa, smakras ir kairioji ausis, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba, o užpultasis išvežtas į ligoninę.

Sutvarsčius žaizdas, nukentėjusysis buvo paleistas gydytis ambulatoriškai. R. Kirilkinas susitaikymo galimybės su L. Baltrūnu net nesvarstė. Anot jo, kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo jo lyties ar odos spalvos, turi teisę į savo gyvenimą ir savo laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1374)