Aštuonkojo mirtis sukrėtė iki širdies gelmių

Rašytoja apsilankė tinklalaidėje, pavadinimu „NeRutina“, kur su laidos autore Aiste Senkute kalbėjosi įvairiomis temomis. Bene labiausiai žiūrovus sudomino pokalbio dalis, kurioje populiaraus romano „Grybo sapnas“ autorė ėmė pasakoti apie savo mirusį augintinį aštuonkojį. Pasirodo, rašytojai buvo taip sunku su juo atsisveikinti, kad ši net dvejus metus jį laikė šaldiklyje.

Tinklalaidės kūrėja savo viešnios pasiteiravo apie įvykius, kurie praplėtė G. Grušaitės pažinimo ribas. Laidos viešnia išskyrė, kad labiausiai ją ugdo kelionės ir asmeninės patirtys. Tą akimirką moteris pasidalijo stebinančia istorija apie aštuonkojį.

„Aš turėjau aštuonkojį akvariume. <...> Kadangi aštuonkojai valgo gyvą maistą, tai nusprendėme jį turėti biure, kadangi jame visuomet kažkas būna, [atrodė] bus nesunku jį pamaintinti, visi juo galės pasidžiaugti. Atrodė labai geras planas. Ir atėjo pandemija. Ir buvo taip sunku“, – prisiminė pašnekovė.

G. Grušaitė dalijosi patirtimi, kad prižiūrėti akvariumą – nelengva užduotis: jo vanduo turi būti nuolat tiriamas, vežamas į laboratoriją, tačiau karantino metu visi šie aptarnavimai apsunko.

„Išvis akvariumas yra sudėtingas dalykas. Ir tas aštuonkojis mirė. Ir man tai buvo neįtikėtinai sukrečianti patirtis, nes, viena vertus, atrodo, kad jis nusižudė. Aš naudoju šį žodį, nes aš nežinau iki galo, kas nutiko, tiesiog jis suvalgė savo paties kojas. Ir tai galėjo būti liga, galėjo būti bakterinis ar virusinis susirgimas, mes nežinome. Galėjo būti įvairių dalykų. Bet kokius 6 ar 8 mėnesius jis buvo toks laimingas, žaidžiantis, valgantis, augantis aštuonkojis, išgelbėtas iš puodo. Tai buvo paprastasis aštuonkojis, kurį mes visi valgome lėkštėse. Ir tada jis mirė“, – tęsė ji.

Rašytoją apniuko liūdesys, kadangi su šiuo gyvunu ji buvo užmezgusi šiltą santykį.

„Man fiziškai atrodė, kad su tuo aštuonkoju kažkokia mano dalis numirė“, – atviravo ji.

„Aš po to jį, beje, laikiau šaldiklyje dvejus metus. Negalėjau atsisveikinti. Jaučiau, kad aš turiu rasti kažkokius atsakymus sau, jog aš galėčiau jį palaidoti ir mes galėtume atsisveikinti. Jis buvo šaldiklyje. Aš žinau, kad skamba labai keistai, bet man nėra gėda savo keistumo“, – tinklalaidėje nusijuokė ji.

Ši netektis moterį sukrėtė iki širdies gelmių. Po to laiko jai atėjo noras kardinaliai pakeisti gyvenimą. Tik persitvarkiusi vidų žinoma moteris galėjo paleisti savo augintinį.

„Aš jį palaidojau Neringoje ir jaučiu, kaip susijungia visos istorijos: jį palaidojau Neringoje, parašiau knygą apie Neringą ir dabar galiu judėti į Vilnių“, – pasakojo G. Grušaitė.

„NeRutina“ epizode G. Grušaitė taip pat atvirai dalijosi apie perfecionizmą, kontrolę, savo rašymo rutinas, iš ko uždirba bei gyvenimą per keturias šalis. Visą atvirą pokalbį galite žiūrėti žemiau. Istorija apie aštuonkojį prasideda 40:33 laiku.

Aštuonkojis drebina internetą, kuriamos parodijos

Ši neeilinė moters istorija greitai sudomino internautus. Trumpas tinklalaidės epizodas atsidūrė skirtingose soc. tinklų platformose ir ėmė rinkti tūkstantines peržiūras. Ne vienas komentatorius stebėjosi šios patirties keistumu. Atsirado ir tokių, kurie į viską pažiūrėjo su humoru.

Grupės „8 Kambarys“ narys Deividas Alejūnas jau kurį laiką instagrame dalijasi komiškais vaizdo įrašais, kuriuose jis pašiepia influenceres, butikų pardavėjas ar kitas žinomas personas. Šįkart į jo akiratį pakliuvo būtent G. Grušaitė ir jos istorija apie aštuonkojį.

Žinomas vyras neslėpė nuostabos ir savo šaržo komedijoje per dantį patraukė žinomą rašytoją. „Keista? Baikit, kas gi nėra laikęs savo mirusio gyvūno dvejus metus šaldiklyje“, – ironizavo jis.

Tokių ir panašių vaizdo įrašų, kuriuose aptariamas minėtos tinklalaidės epizodas, internete atsirado ne vienas. Nekasdienė patirtis žmones ir sudomino, ir pralinksmino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)