Knygos pristatymo nepraleido viena artimiausių Saugirdo draugių dainininkė Natalija Bunkė, atlikėja Simona Nainė, stilistė Milda Metlovaitė, renginių organizatoriai Liutauras Galinis ir Kristina Kaikarienė, „Natūralios Idėjos“ įkūrėjai Paulius ir parfumerė Greta Vaitulioniai, visuomenininkė Nijolė Jagelavičienė, nuomonės formuotojas Naglis Bierancas, dizainerė Audronė Bunikienė, Klaipėdos restorano „Toli nuo klasikos“ įkūrėja ir šefė Lina Žilevičė bei virtuvės šefas Gediminas Albrichtas. Visi jie ne tik geri S. Vaitulionio bičiuliai, bet taip pat ir gero maisto mylėtojai, kurių kiekvieno receptas atsidūrė ir naujojoje kulinarinėje knygoje.

Netikėtą knygos pristatymą namuose nusprendęs surengti S. Vaitulionis sako, jog kitokio jo ir negalėjo įsivaizduoti – juk knyga ir yra apie jaukų ir svarbiausia paprastą gaminimą namuose.

„Prieššventinis laikotarpis yra tas laikas, kai visi sugrįžta į savo namų virtuves, o vakarienės su draugais ar šeima tampa daug dažnesnės. Šią knygą kūriau, norėdamas visiems priminti tą gaminimo džiaugsmą ir parodyti, kad gardūs patiekalai gali būti labai lengvai paruošiami, be jokio didelio vargo, rebusus primenančių receptų ar didžiulio ingredientų sąrašo.

Manau, kad knyga pasirodė pačiu laiku – ji gali būti puikia dovana artėjančioms šventėms tiek mamoms ir močiutėms, kurios, atrodytų, jau labai gerai žino visas virtuves paslaptis, tiek ir nuolatos skubančiam šiuolaikiniam žmogui, tiesiog mėgstančiam skaniai pavalgyti“, – sakė jis.

Saugirdo Vaitulionio kulinarinės knygos pristatymas

Netikėtas pristatymo vakaras maloniai nustebino visus susirinkusius svečius, tarp kurių ir stilistė M. Metlovaitė: „Mes visi pripratę, kad jei jau bus Saugirdo puota, tai viskas bus ištaiginga ir prašmatnu. Bet toks sprendimas pasirinktas, manau, labai gerai apgalvotas – juk knyga ir yra apie tai, kad gaminti gali visi, o geriausi draugų vakarėliai visada juk vyksta virtuvėje. Mes visi mėgstam gerus restoranus ir išskirtinį maistą, tačiau įdėk mums į lėkštę kotletų su bulvių koše ir būsime patys laimingiausi žmonės.“

Savo namuose dažnai vakarienes draugams ruošiantis S. Vaitulionis ir šį kartą susirinkusius nustebino jau išbandytais ir visų labai mėgstamais patiekalais.

„Užkandžiams paruošiau instagrame hitu tapusias salotas su grūdėta varške ir kalakutienos kumpiu, rožinę burokėlių ir fetos užtepėlę bei N. Bieranco firminę užtepėlę su tunu ir pistacijomis. Pagrindiniu patiekalu tapo mano mamos firminiai kotletai su korėjietiškomis morkomis bei bulvių koše su daug sviesto ir parmezano, ir, žinoma, pagal L. Galinio receptą – pasakiškai skanus sluoksniuotos tešlos varškės ir sūrio pyragas.

Tiesa, nesu pratęs ruošti vakarienės kelioms dešimtims žmonių, tai iškepti kone 100 mažų kotletukų – buvo reikalų – tarp orkaitės ir puodų sukausi nuo ankstaus ryto. Dabar suprantu visas mamas ir močiutes, kurios per Kūčias gausioms šeimoms suruošia 12 patiekalų“, – juokiasi Saugirdas.

„Tai buvo labai nuostabi įžanga į visą Kalėdinį laikotarpį. Kuomet su draugais ir artimaisiais susitiksime vis dažniau, o namuose kvepės maistu, skambės juokas ir nuoširdūs pokalbiai. Į šią knygą išties sudėta daug širdies ir kiekvienas jos puslapis – tikras „saldainis“ akims“, – atviravo naminiu maistu vakaro metu besimėgavusi dizainerė A. Buniekienė.

Apie bendrą meilę maistui prabilo ir pati savo patiekalais bičiulius mėgstanti stebinti N. Bunkė: „Buvo labai smagu pabūti visiškai kitokiame knygos pristatyme, labai jaukiai, tiesiog namuose. Mus su Saugirdu turbūt labiausiai ir suvienija virtuvė – bendros vakarienės jau tapusios gražia mūsų tradicija, kuomet ne tik ragaujame vienas kito pagamintus patiekalus, bet ir visada daug plepame ir juokiamės.“

Į knygą nugulė Saugirdo mamos Pajautos, dainininkės N. Bunkės, visuomenininkės N. Jagelavičienės, verslininkės Dainos Bosas, dizainerio Roberto Kalinkino, drabužių kūrėjos ir dainininkės S. Nainės, nuomonės formuotojo N. Bieranco, renginių organizatoriaus L. Galinio, atlikėjos Dianos Dargienės, drabužių kūrėjos Erikos Vitulskienės ir daugelio kitų Saugirdo bičiulių mėgstamiausi receptai ir istorijos.

Saugirdas nepamiršo ir profesionalų patarimų, todėl knygoje nugulė ir šalyje garsių virtuvės šefų bei Saugirdo bičiulių receptai. Jais pasidalino restorano „Mobis dikas“ įkūrėjas Gediminas Albrichtas, ikoninio restorano „Toli nuo klasikos“ įkūrėja ir šefė Lina Žilevičė, sostinės restorano „Aerottoria“ šefas Tomas Žindulis, „Roko Virtuvės“ įkūrėjas Rokas Galvonas bei „Aurimėlio virtuvės“ tinklaraščio autorius Aurimas Alionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją