Saldūs pasimatymai
Žinoma moteris atvira – saldumynai yra jos tikroji silpnybė, rašoma spaudos pranešime.
V.Genytė patikina – tortams, eklerams, bandelėms, pyragams, kanelėms bei kitiems kepiniams yra neabejingas ir jos vyras. Sutuoktiniai netgi turi mielą tradiciją – apsilankyti viename iš „Mon Ami“ butikų bei pasimėgauti kava ir torto gabalėliu.
„Tokie būna mūsų su vyru pasimatymai!, – sako V. Genytė, – O dažnesni jie tampa būtent šaltuoju metų laikotarpiu, kuomet širdyje norisi nuoširdaus džiugesio, saulės spindulėlio ir laiko mudviem“.
Pašnekovės sūnus – tikros duonos ir jos gaminių gerbėjas. Grįždami iš viešnagės skanėstų oazėje tėvai visada jam parneša mėgstamos sėklų, borodino, močiutės duonos, sėklų traškių, grissini lazdelių.
Garsi dainininkė šiuos butikus, įsikūrusius įvairiose Lietuvos miestuose, vadina įkvepiančia vieta. Ji pastebėjo, jog būtent iš išskirtinės kokybės ingredientų, tiek pagal legendinius, tiek pagal madingiausius receptus kuriami saldumynai jai suteikia energijos, idėjų bei noro veikti.
Renginio akimirkos:
Skonių skirtumas
Smaližiumi save vadina ir renginių vedėjas Dainius Martinaitis. Garsus vyras atviras – norintieji jį palepinti žino, jog atvykdami į svečius turi atsivežti eklerų dėžutę. Pašnekovas pastebėjo, jog šių prancūziškų desertų, parduodamų parduotuvėse ir legendiniuose tortų namuose, skonis labai skiriasi.
„Netikite? Paragaukite ir viskas bus aišku“, – sako D. Martinaitis.
Jis renginiams dažnai renkasi ir kruopščiųjų meistrių ruošiamus vieno kąsnio užkandžius.
Kad ingredientų kilmė ir gamybos būdas turi įtakos saldumynų skoniui, neabejoja ir tituluota gražuolė, krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana.
T. Lavrinovič vertina, kad yra vietų, kur ji rytais gali įsigyti rankų darbo, naktį iškeptų skanėstų.
Ji sako labiausiai pasiilgstanti pagal autentišką receptą pagamintos, šviežios duonos, kurios masinės gamybos vietose rasti neįmanoma, todėl žinoma moteris jau ne vienerius metus renkasi tradicines vertybes saugantį butiką.
Tortas Lavrinovičių namuose – švenčių atributas.
„Mūsų šeimoje – daug narių, todėl torto paragauti tenka bent kartą per mėnesį. Vaikai vertina šokolado kepinius, o mes su Kšištofu renkamės gaivesnius skonius. Tiesa, pistacijų tortas ar eklerai yra visos šeimos, o ypač mano, favoritai“, – sako T. Lavrinovič.
Bet, jei užsukus į „Mon Ami“ jai reikėtų rinktis tortą arba kišą su brokoliais ir sūriu, ji pirmenybę teiktų pastarajam.
Pretendentai į smaližių titulą
Pasveikinti tikros duonos ir legendinių tortų namus su dar vienu atidarymu, šįkart Vilniuje, Gedimino prospekte, užsuko muzikos kūrėjo, prodiuserio Leono Somovo sužadėtinė Žemyna Žymantaitė.
Ji pasakojo, jog šeima savaitgaliais mėgsta paskanauti varškės pyrago su pasiflorais. Leono ir Žemynos mažieji taip pat yra eklerų, bandelių gerbėjai. Tuo tarpu žinoma pašnekovė vertina sūraus ir saldaus skonio derinį kepiniuose.
„Dėl šeimos smaližiaus titulo galėtume pasigrumti visi“, – juokauja Ž. Žymantaitė.
Aukščiausios kokybės ingredientai, laiko patikrintos tradicijos ir nuoširdi meilė savo darbui – tai filosofija, kurią jau 14 metų puoselėja kepyklėlės komanda.
Greta 16 natūralios duonos rūšių, butiko asortimente yra gausybė kitų gaminių – tortai, pyragai, pyragėliai, kišai, koldūnai bei kiti skanėstai. Šio sezono naujiena – vieno kąsnio užkandžiai – vos per kelis mėnesius tapo tikru hitu.
Tikros duonos ir legendinių tortų namų puoselėtojai, kurdami receptus bei gamindami skanėstus, atsižvelgia į tai, kad žmonės vertina natūralų saldumą, vengia pridėtinio cukraus pertekliaus.
„Mūsų prioritetas – skonis ir kokybė. Visada pirmiausia ieškome tobulų derinių, o tik tada skaičiuojame sąnaudas. Naudojame tik natūralius produktus: ant kraiko auginamų vištų kiaušinius, tikrą pieną, lietuvišką sviestą. Net uogienes tortams gaminame patys“, – dalijasi kepyklėlės vadovė Elena Anilionienė.