Praėjusiais metais didžiulio populiarumo sulaukęs renginys ir šiemet vyksta paskutinį rugsėjo savaitgalį „Kablys + Kultūra“ erdvėse.

Šiais metais festivalio programos tema – saulės užtemimas. Ji kvietė žiūrovus pereiti šviesos ir tamsos pradus, paklaidžioti po įvairias vidines būsenas bei išgyventi dar nepatirtus jausmus.

Tarptautinis Vilniaus burleskos festivalis 2024

Tad penktadienio vakarą tas buvo padaryta ir net su itin karštais atspalviais. Kūno meno, muzikos ir šokiai pritraukė būrį smalsuolių. Tiesa, čia patekti galėjo ne visi, o tik tie, kurie peržengė 20-ies metų ribą. Ir viskas dėl vaizdų - jie buvo seksualūs, provojuokantys ir tik suaugusiųjų akims.

Be to, norint prisiderinti prie vakaro temos, buvo prašoma nepamiršti, jog nakties metu turi dominuoti glamūras bei elegancija.

„Pasipuošk ypatingai ir išlaisvink vidinę šviesą. Nebus kostiumi – nepateksi vidun“, – anksčiau buvo skelbiama.

Vakaro akimirkos:

Galiausiai patekus į vidų jų laukė tokie pažįstami veidai kaip Gytis Ivanauskas, kuris pritatėt ilgai lauktus vakaro šou. O seksualumu perpildytus pasirodymus pademonstravo tokie garsūs artistai kaip Bona Dawn, Edma, Luka Mokka, Miss Baby Doll, Morta Smit, Resto.

Čia buvo galima išvysti ir svečius iš užsienio: Jacqueline Divoir, Marie Devilreux, Natsumi Scarlett, Reverso, Tom The Spice ir Jade Lee.

Be to, publiką įaudrino ne tik kaitinantys vaizdai, bet ir įvairūs muzikos takeliai. Tad akivaizdu, kad įprastai karštas vakaras šį penktadienš tapo dar karštesniu.