Naujovė parade – siurprizų kupina „Draugės TV“ platforma

Spalvingos LGBTQ+ bendruomenės šventės sostinėje nepraleido ir garsiosios drag karalienės, „Draugės TV“ tinklalaidės autorės – Aura More ir Edma. Ryškios asmenybės į paradą šiemet įnešė dar daugiau spalvų, mat pirmą kartą Vilniaus gatvėmis riedėjo specialiai šiam renginiui sukurta ir paruošta drag karalienių platforma.

„Ten skleisime meilę ir savo talentą“, – dar prieš paradą sakė drag karalienė Edma.

„Mūsų platforma – labai išskirtinė, padekoruota visomis spalvomis, mūsų kanalo užrašais“, – tęsė Aura More.

Aura More ir Edma žadėjo, kad „Draugės TV“ platformoje šiais metais vyks tikras vakarėlis.

„Ir didžėjus bus, ir karalienės bus, bus ir siurprizų. Mūsų platforma bus toks naujas dalykas parade. Dažniausiai, būna eisenos, bet pirmą kartą Lietuvoje drag karalienių kanalas dalyvauja parade su savo platforma ir visiems skleidžia gerą nuotaiką, ir labai gerą muziką“, – džiaugėsi jos.

Linksmybių sūkuryje – ir žinomi Lietuvos veidai

Populiarios internetinės tinklalaidės autorės atskleidė, kad viso parade šiemet tikimąsi išvysti net 20 tūkstančių žmonių, švenčiančių meilę. Tiesa, tarp jų – ir žinomi Lietuvos veidai, kurie savo palaikymą LGBTQ+ bendruomenei bei drag kultūrai išreiškė ir prisijungdami prie Draugių platformoje vykstančio vakarėlio.

„Būti drag karaliene Lietuvoje tikrai nėra labai lengva. Kai žinomi žmonės, kartu su savo sekėjų platformomis prisijungia ir bendradarbiauja su mumis, ir sako, kad mes nesituoksime tol, kol negalėsite tuoktis jūs ir nebus tokio visapusiško visuomenės palaikymo, ir supratimo, kas yra drag, ką šita kultūra iš tikrųjų reprezentuoja – mums čia reiškia viską. Mūsų atveju, palaikymas yra viskas“, – apie įžymybių palaikymo svarbą kalbėjo drag karalienės.

Tiesa, Edma ir Aura More pabrėžia, kad ši šventė yra skirta visiems ir ji – ypatinga.

„Šis paradas pasaulyje yra vienas linksmiausių, kur žmonės atsipalaiduoja, gerbia vienas kitą, myli vienas kitą ir tiesiog garsiai sako, kad eina už meilę ir už lygybę. Gražesnio parado tikriausiai nėra“, – kalbėjo jos.

Drag karalienėms parade šiemet teko ir dar vienas svarbus vaidmuo – jos ves visą parado renginį, vyksiantį Vingio parke. Pasak Draugių, išlaikyti visą renginį ant savo pečių – didžiulė garbė.

„Bus ir performansai, ne tik iš manęs. Mes su Aura atidarysime visą Vingio parko renginį. Mūsų žodis bus pirmas. Mūsų balsai bus pirmi, kuriuos žmonės išgirs. Po to – laukia tikrai faina programa. Laukia programa ir iš užsienio drag karalienių, ir iš Lietuvos artistų. Programa yra tokia pilna visokių linksmų momentų, kad aš tiesiog nežinau, kaip galima tai praleisti“, – dar prieš paradą sakė Edma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)