Taip antradienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas. Antstolio prašymą dėl bausmės pakeitimo patenkinusi teisėja Rosita Patackienė nutarė, kad 10 400 litų (3 012 eurų) baudos į valstybės biudžetą nesumokėjęs L. Karalius privalės nemokamai dirbti viešuosius darbus.

Teisėja nusprendė, kad L. Karalius per metus nemokamai turės išdirbti 480 val. viešųjų darbų – po 40 val. per mėnesį.

Į teismą kreipęsis antstolis prašė L. Karaliui skirtą piniginę baudą pakeisti į areštą arba viešuosius darbus. Jis nurodė, kad iš nuteisto buvusio politiko negali išieškoti baudos valstybei – jis neturi turto, niekur nedirba.

Per apkaltą prieš ketverius metus iš Seimo pašalintas L. Karalius dar 2012-ųjų rugpjūtį buvo pripažintas kaltu dėl netikrų dokumentų pagaminimo, jų panaudojimo ir svetimo turto įgijimo apgaule.

Baudžiamojon atsakomybėn L. Karalius buvo patrauktas kilus įtarimams, kad valstybės biudžeto lėšos buvo panaudotos neteisėtai – į prokurorus kreipėsi tuometis sveikatos apsaugos ministras.

Teismas yra konstatavęs, kad tuo metu Seimo nariu buvęs L. Karalius kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją savo motinos vadovaujamos VšĮ „Gyvenimas džiaugsme“ vardu.

Anot teismo, žinodamas, kad realiai jokio projekto „Gyvenimas džiaugsme“ neorganizuos, o SAM lėšos, skirtos tariamo jaunimo fizinio aktyvumo skatinimo projekto „Sniego parkas“ daliniam finansavimui, ir pervestos į „Gyvenimas džiaugsme“ sąskaitą, jokiam projektui finansuoti panaudotos nebus, L. Karalius viešosios įstaigos vardu pagamino netikrus dokumentus, susijusius su projekto „Sniego parkas“ organizavimu ir vykdymu bei juos pateikė ministerijai.

Suklaidinta L. Karaliaus pateiktų dokumentų, SAM skyrė 20 tūkst. litų jaunimo fizinio aktyvumo skatinimo programos „Sniego parkas“ daliniam finansavimui, pinigai buvo pervesti į „Gyvenimas džiaugsme“ banko sąskaitą. Tą pačią dieną pinigai buvo išgryninti.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas L. Karalius prisipažino padaręs nusikalstamas veikas, dėl savo veiksmų apgailestavo ir įsipareigojo atlyginti visą padarytą žalą.

Teismas už įvykdytas nusikalstamas veikas jam paskyrė 10 400 Lt (80 MGL) dydžio baudą. Taip pat buvo patenkintas SAM ieškinys – 20 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)