Vedėjo nuomone, tokias kalbas skleidžia tik niekam verti kolegos. Jis pats vesdamas laidas jaučiasi kur kas geriau nei šiuolaikiniame bedvasiame teatre. Jame S.Siparis senokai besilankė. Tačiau aktorius atskleidė paslaptį, kad ateityje žada sukurti vaidmenį Panevėžio teatre.

Populiarumas – būtinas

Dabar S.Siparis televizijoje sukasi kaip voverė rate. Jam šį sezoną teko ne vienas projektas. Nuo rudens kiekvieną šeštadienį aktorius vaidins verslininką naujame lietuviškame seriale apie gyvenimą „42“. O antradieniais pasirodys „TV detektyvuose“.

Kaip vertina šią laidą, aktorius komentuoti atsisakė. Vyras teigė ją yra matęs, tačiau projektas jo „neužkabino“.

„Man tai – komercinis projektas, kaip ir dauguma dabartinių Lietuvos laidų. Tačiau manęs nedomina suvaidinti siužetai“, – teigė S.Siparis. Pasak pašnekovo, Lietuvoje rodoma ne viena prasta laida. Tačiau televizijoje dirbantis aktorius nemano, kad ši sritis – tik būdas užsidirbti pinigų.

„Televizija – mano gyvenimas. Čia dirbau daugelį metų. Ir tie aktoriai, kurie mano, kad televizija naudinga tik dėl pinigų, verti užuojautos. Taip sako tie, kurių jau niekur nebekviečia ir jie niekam nebeįdomūs“, – įsitikinęs laidos vedėjas.

Televizijos dėmesys, kaip tikina S.Siparis, svarbus įvertinimas jo profesijos atstovams, nes niekur nematomas aktorius yra bevertis. Būti žvaigžde, vedėjo teigimu, aktoriui tiesiog būtina.

„Apie jį visi turi žinoti, jam būtinas populiarumas, kitaip tegu eina kasti griovių“, – savo nuomonę išsakė pašnekovas.

Pasirodys Panevėžyje

Pats aktorius skaudžią tiesą apie televizijos įtaką jo profesijai suprato prieš daugelį metus sutikęs vesti žaidimą „Laimės ratas“.

„Teatre tuomet jau buvau nemažai pasiekęs, bet užteko vienos dienos televizijoje ir – jau žvaigždė. Liūdna, kai tokiu būdu Lietuvoje tampi garsus“, – nuogąstavo S.Siparis.

Teatre jis nebedirba 15 metų ir dėl to visai nesigaili. Nors ateityje teigia dar pamėginsiąs sugrįžti į sceną, tačiau tai darysiąs tik savo malonumui. Aktorius „Sekundei“ prisipažino, kad puoselėja svajonę suvaidinti Panevėžio J.Miltinio dramos teatre, kuriam vadovauja aktorius Rimantas Teresas, buvęs jo kurso draugas ir senas bičiulis.

Teatras prarado dvasią

Uždarbiu, pasak S.Sipario, teatras niekada nepralenks televizijos. „Liūdna, kad tik televizijoje gali užsidirbti pinigų. Mums, aktoriams, taip pat reikia gyventi, todėl nenoriu už kapeikas sėdėti teatre ir galvoti apie namą, kurio niekada neturėsiu“, – atvirai kalbėjo „TV detektyvų“ vedėjas.

Tačiau dar labiau S.Sipario netenkina šių dienų teatro tuštybė: „Pastaruoju metu jau nebevaikštau į teatrą, nes kaip profesionalas įžvelgiu viską, kas jame blogai – negaliu matyti patenkinamos visumos, kaip paprastas žiūrovas.“

Šiandien, pasak aktoriaus, teatras prarado savo dvasią ir tai nutiko tada, kai lietuviai išsikovojo laisvę. Galingas verslas, neskaidri politika, anot jo, sugadino visą dvasingumą.

„Manęs ten nebetraukia, nes scena tapo jaunų žmonių žaidimas su „šikinykais“ ant galvų“, – ironizavo S.Siparis.

Sovietiniais laikais, jo manymu, viskas buvo kitaip, todėl senieji aktoriai nepritampa šiuolaikiniame teatre. Gerai, pasak pašnekovo, jei ankstesnių laikų profesionalai, kaip ir pats S.Siparis, suranda savo nišą televizijoje, kitaip jie pasmerkti išnykti.

Žaloja jaunimą

Tačiau, S.Sipario įsitikinimu, televizija pavojinga jaunam, nieko nepasiekusiam žmogui, kuris iš jos tikisi karjeros aukštumų.

„Gaila tų eilėje prie televizijos slenksčio laukiančių žmogeliukų. Čia su jais visiškai nesiskaitoma – padaro populiarius, o paskui išmeta. Reikia labai pagalvoti apie tokį jaunimo žalojimą“, – apie greitai iškilusias televizijos žvaigždes kalbėjo aktorius.

Pats S.Siparis jau išmoko žaisti šį pavojingą žaidimą: „O kas man – esu profesionalas, jei nenori, tegu ir nekviečia, rasiu ką veikti.“