„Tai – gatvės populiarumas. Na ir kas iš to, kad dabar turguje pažįsta – kam reikėjo, tas apie mane ir anksčiau žinojo“, – įsitikinęs V.Pauliukaitis. Pasak jo, televizijoje daug paviršutiniškumo ir vaidybos. Net ir laidoje „Reikia pakalbėti“ vedėjas prisipažįsta priverstas vaidinti neperkalbamą kietakaktį.

Prisiminė aktorystę

Televizijos pasiūlymą su žurnaliste Beata Nicholson vesti pokalbių šou „Reikia pakalbėti“ iškalbingasis V.Pauliukaitis teigė priėmęs kaip iššūkį. Pagal savo profesiją būdamas režisierius ir aktorius, vyras sakėsi jau seniai neturėjęs progos panaudoti savo vaidybos gabumų. Todėl prieštaringo ir neperkalbamo vedėjo vaidmuo tam pasirodė tinkamas.

„Iš pradžių man tokia laidos koncepcija nelabai patiko, nes turiu vaidinti kategorišką žmogų, o iš tiesų esu labai demokratiškas“, – „TV bokštui“ prisipažino režisierius.

Tačiau, kaip tikino V.Pauliukaitis, kas jį pažįsta asmeniškai, tas supranta, kur yra tiesa. Ne vienas vedėjo kolega netgi stebėjosi, kodėl režisierius sutiko dalyvauti tokiame projekte, ir pažėrė bičiuliui šiokios tokios kritikos dėl netikro įvaizdžio.

„Norėjau pamatyti save kitokį. Mes visi turime tūkstantį įvairių veidų ir galbūt toks, koks esu laidoje, ir yra vienas iš jų“, – savo elgesį bandė motyvuoti pašnekovas.

Geriau nei pragare

V.Pauliukaitis tvirtino, kad nors tai prieštarauja jo įsitikinimams, ne kartą laidoje „Reikia pakalbėti“ išsakęs tokią nuomonę, kuri pačiam atrodė neteisinga. Tačiau šou, anot jo, yra šou, ir reikia žaisti pagal prodiuserių taisykles.

Nors patirties tokiuose pramoginiuose projektuose režisierius sukaupė gana daug, iš laidos kūrėjų vis dar sulaukia nemažai kritikos. Dėl klaidų ne kartą jį įspėjo ir Valstybinė kalbos komisija.

Tačiau palikti šio projekto vedėjas nežada. Mat, jo manymu, tai nebus ilgalaikė, tęstinė laida – tokia, kuri perauga į rimtą projektą. „Šioje laidoje kančios mažesnės nei pragare, todėl iškentėsiu iki galo. Laida pramoginė, o pramogos greitai baigiasi, todėl nemanau, kad šis projektas ilgai išsilaikys. Jis turėtų baigtis su šiuo sezonu“, – šmaikštavo vedėjas.

Tik ginčydavosi

Režisierius prisipažino, kad nekantriai laukia, kada laidos „Šokių dešimtukas“ prodiuseriai ir vėl jį pakvies vertinti šokti besimokančių Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždžių.

Atrodo, dviejų priešginų vertinimo komisijos narių J.Smorigino ir V.Pauliukaičio duetas praėjusį sezoną itin pasitvirtino, tad nuspręsta netrukus juos ir vėl suvesti į krūvą.

„Nieko protingo ten nepasakydavau, tik ginčydavausi“, – apie darbą projekte „Šokių dešimtukas“ kalbėjo pašnekovas. Vyriškis įsitikinęs, kad yra profesionalus režisūros ir muzikos srityse, todėl gali teisingai vertinti projekto dalyvius.

Dabar rodomo „Šokių dešimtuko“ projekto tęsinio V.Pauliukaitis sakėsi nežiūrintis dėl laiko stokos. Tačiau keletą kartų matė naujokų pasirodymus ir mano, kad šie šokėjai geresni už praėjusį sezoną debiutavusiuosius.

„Labai pasiilgau ano sezono šokėjų. Bet gal ir dabar atsiras abipusė meilė“, – vylėsi laidų vedėjas.

Stebina mėgdžiojimas

V.Pauliukaitis jau abejoja, ar šokių konkurso tęsinys pasieks buvusį populiarumą. Jo manymu, kartojami dalykai tampa įprasti ir nebe taip domina žiūrovus.

„Na, bet čia kiti žmonės, gal ir įdomu juos stebėti. Pažįstu daug žmonių, kurie laukė šio projekto ir jį įdėmiai žiūri“, – kalbėjo režisierius.

Jį labai stebina konkurentų – LNK televizijos – apsisprendimas rodyti tokią pat laidą. Žiūrovai, anot jo, tikrai lygina abu šokių projektus, bet LNK minusas – mėgdžiojimas.

„Išdidi televizija niekad nesiimtų kartoti ir mėgdžioti savo konkurentų. Keista, kodėl LNK taip daro“, – svarstė V.Pauliukaitis.

Avino veiklumas

Pašnekovas neslepia, kad ir be televizijos sugalvotų pasiūlymų, jo galvoje sukasi ne viena įdomi idėja.

„Iki pensijos dar liko keleri metai, todėl turiu laiko kai ką nuveikti. Esu Avinas, be užsispyrimo, viena jo savybių – veiklumas, todėl stengiuosi tai pateisinti“, – tvirtino V.Pauliukaitis.

Jau tris dešimtmečius turintis režisieriaus diplomą vyras stengiasi kuo daugiau nuveikti šioje sferoje. Be televizijos, jis nemažai dirba – yra laisvai samdomas menininkas.

Dabar V.Pauliukaitis pasidžiaugė bebaigiantis kurti dokumentinį filmą, rengia muzikinius renginius.

„Visko, ką rengiuosi daryti, nenoriu iš anksto atskleisti“, – pokalbį apie savo planus nutraukė pašnekovas.

Tačiau vyras patikino, kad didžioji jo projektų dalis buvo ir bus susijusi su muzika. Nors pats prisipažino, kad nei dainuoja, nei groja. „Dainuoju per Naujuosius metus arba tą: „Sausio mėnesiu gimusius...“ – juokėsi režisierius.

„Tv bokšto“ paklaustas, ar neliūdna, kad toks dėmesys ir galimybės save realizuoti atėjo tik pasirodžius televizijoje, V.Pauliukaitis patikino, kad dabartinis jo populiarumas – paviršutinis: „Tai gatvės populiarumas. Na ir kas iš to, kad dabar mane turguje pažįsta – kam reikėjo, tas apie mane ir anksčiau žinojo.“

Tik dabar, pasak jo, visi mėgsta aptarinėti jo asmeninį gyvenimą. Ypač plačiai buvo aprašyta iširusi režisieriaus santuoka. „Apie šeimą nebenoriu kalbėti. Tiek jau visų iškalbėta... Dabar gyvenu vienas ir man visai neblogai sekasi“, – lyg peiliu nurėžė laidų vedėjas.

Tačiau vyras tvirtino turįs labai daug draugų. Režisierius pasidžiaugė turįs nemažai bičiulių ir Panevėžyje. Nors pats kilęs iš Marijampolės, Aukštaitijos sostinę teigė labai mėgstantis. „Panevėžį labai myliu, čia gyvena nemažai mano pažįstamų. Ir, ačiū Dievui, ne iš kultūros srities“, – mįslingai pridūrė pašnekovas.