Žiūrovų širdis beužkariaujančioje tinklalaidėje žinomi vedėjai intymiomis temomis kalba labai atvirai – dalinasi savo gyvenimiškomis patirtimis ir itin pikantiškomis istorijomis, pristato įvairių negirdėtų faktų apie seksą bei kalbina sekso „žaislų“ ekspertus.

Naujausiame „Kaip sek(s)as?“ epizode, pokalbiui pasisukus apie blogiausią sekso patirtį, L. Einorytė prisipažino patyrusi seksualinį smurtą iš buvusio vaikino.

„Aš tuo metu miegojau ir jis pradėjo su manimi mylėtis“, – be užuolankų rėžia Lauryna.

Apie kūniškos aistros užvaldytą vaikiną L. Einorytė kalba emocingai ir neslepia skausmo: „Tai buvo žiauru. Po kelių dienų mes išsiskyrėme. Aš jį palikau, nes tai faktiškai buvo išprievartavimas“.

Lauryna atvirauja, kad tokio elgesio požymių yra buvę ir anksčiau, kai vaikinas bandė tenkinti lytinę aistrą jai miegant. Seksualinės prievartos atvejis buvo lemiamas ir perpildė kantrybės taurę.

„Supratau, kad tai viskas. Kaip gali vyras taip pasielgti?“, – susijaudinusi klausė jauna mergina.

Tinklalaidė „Kaip sek(s)as?“ ragina moteris netylėti ir kreiptis pagalbos patyrus seksualinį ar kitokį smurtą artimoje aplinkoje.

„Sužinoję apie tokius siaubingus atvejus nesame abejingi ir visada palaikome silpnesniąją pusę. Aukas raginame netylėti ir kreiptis pagalbos“, – teigia „Kaip sek(s)as?“ vedėjai.

Tinklalaidę žiūrėkite čia:

  • Jei patyrėte išprievartavimą, išžaginimą ir panašaus pobūdžio seksualinį smurtą ir jei nuo įvykio praėjo ne daugiau kaip trys paros, turite kreiptis skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba rašyti pareiškimą į epolicija.lt

  • Jei nuo įvykio praėjo daugiau nei 72 valandos, pranešti apie patirtą seksualinį smurtą reikia paskambinus 112. Jei seksualinis smurtas patirtas artimoje aplinkoje, pagalbos gali suteikti specializuotos kompleksinės pagalbos centrai. Į juos galima kreiptis nepriklausomai nuo to, ar apie įvykį pranešėte policijai. Taip pat yra įvairių emocinės pagalbos linijų, į kurias galima skambinti ir tokiu metu, kai kitos tarnybos nedirba.

  • Pagalbos linijos gali suteikti momentinę emocinę paramą. Bendrasis pagalbos numeris – 1809. Emocinės paramos linijų ir specializuotos kompleksinės pagalbos centrų kontaktus rasite Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklapyje atpazinksmurta.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją