Socialiniuose tinkluose dar prieš savaitę žaibiškai ėmė plisti internetinės tinklalaidės „Vidinė revoliucija su Vilkiene“ vedėjos ir sporto trenerės R. Vilkienės išsakytos mintys. Kalbėdama apie išsvajotų rezultatų sporte siekimą ir prabilusi apie sveikos mitybos svarbą, žinoma moteris atsigręžė į savo asmeninę patirtį ir pasidalijo atvejų, kurie jos atmintyje palieka ryškų pėdsaką, pavyzdžiu.

„Būna, pasako: jūsų parašytas mitybos planas – nieko vertas. Sakau: kaip suprasti? Ten 90 patiekalų, parinkta pagal jūsų užpildytą klausimyną“, – pradėjo pasakoti Rasa.

Sporto trenerės įvardintas atsakymas, kurį po tokių žodžių teko išgirsti jai, gali ir nustebinti.

„Ten nėra vyno ir nėra eklerų“. Sakau: palaukite, bet mes atėjome kažko tai siekti. Jeigu jūs norite valgyti eklerus ir gerti vyną, užsikąsti su „Džiugo“ sūriu – tai jūs ne šituo adresu atėjote. Jūs einate tiesiai į barą, ten geriate, toliau sau storėjat ir būnat, atsiprašau, kiaulė“, – apmaudo neslėpė R. Vilkienė.

Deja, toks sporto trenerės išsireiškimas patiko tikrai ne visoms damoms. Dalis jų po socialiniuose tinkluose pasklidusiu video paliko ir savo asmeninį komentarą.

„Geriau laiminga kiaulė, nei stirna nelaiminga ir nemylima“, – rašė viena jų.

„Svetimos gėdos jausmas ir tikrai ne dėl klientės, o dėl pačios specialistės, kuri savo klientams gali įvaryti daugiau kompleksų nei padėti“, – kritikos negailėjo kita.

Rasa Vilkienė

Savo įžvalgomis komentarų skiltyje pasidalijo ir kitos mitybos specialistės, sporto trenerės. Jas R. Vilkienės išsakytos mintys taip pat stipriai nuvylė.

„Nebūtinai moterys, kurios storėja, yra kiaulės... Atsiprašau!“, – teigė mitybos konsultacijas teikianti specialistė Giedrė.

„Būtent taip ir darau, geriu šampę ir užsikandu „Džiugu“. Dar kartais čipsus valgau, eklerų nemėgstu, bet tortas eina į trasą. Kol kas kiaule savęs nelaikau. Nu taip nepavydžiu moterims, kurios pas ją papuola sportuot. Absai ant pilvo NĖRA MEILĖ SAU“, – teigė trenerė Laura Gudžiauskė.

„O kodėl niekam atvirai nepasakote, kad tie „jūsų“ mitybos planų VISI receptai yra nukopijuoti iš mano išleistų autorinių knygų? Klaida į klaidą, kablelis į kablelį? Be mano sutikimo? O kai gražiai paprašiau nebenaudoti, jūs vistiek ir toliau pardavinėjame receptus kaip savo? Kodėl visada ir visur randat progą kitus pažeminti, šmeižti, paverkti kaip jums kažkas nepasisekė ir jus apgavo, bet nepripažįstate kaip jūs negražiai elgiatės? Lazda turi du galus“, – įdomių detalių pažėrė knygų autorė Modesta Žukauskaitė.