Filmo siužetas pasakoja apie žmogų, įstrigusį beviltiškoje situacijoje, kurioje kiekvienas sprendimas gali tapti lemtingas. Įtemptas siužetas, psichologinės dramos elementai ir neįtikėtina aktorių vaidyba sukūrė atmosferą, kurioje žiūrovai pasijuto taip, tarsi patys būtų atsidūrę duobėje. Beliko tik užduoti sau klausimą – „O kaip aš elgčiausi tokioje situacijoje?“. „Tai buvo emocinis sprogimas,“ – atsiliepė vienas iš žiūrovų, po filmo dar kurį laiką sėdėjęs savo kėdėje.

Intensyvios scenos ir stiprūs psichologiniai momentai nustebino žiūrovus, nes iki šiol lietuviškame kine to nėra buvę. Kūrybinė komanda neslėpė džiaugsmo, jog pavyko įgyvendinti ambicingą sumanymą. „Tokiems filmams reikalingi arba labai dideli finansai arba neeilinis sumanumas, kurį pademonstravo režisierius Ruslanas Abdulajevas, parašęs tokį scenarijų. Žinoma, išmonės reikėjo ir biudžetui surinkti, techniniams sprendimams įvykdyti, pavyzdžiui įrenginėjant duobę, kuri būtų saugi ir pritaikyta filmavimui. Džiaugiamės, kad daugelį klausimų padėjo išspręsti gausus būrys rėmėjų, kurie patikėjo mūsų idėja ir padėjo kuo galėjo. Esame labai dėkingi,“ – pasakoja prodiuserė Eglė Adomavičiūtė.

Kodėl būtina pamatyti šį filmą? „Duobėje“ ne tik pateikia įtemptą siužetą, bet ir kelia esminius klausimus apie žmogaus prigimtį ir išgyvenimo instinktą. Tuo pačiu, tai atpildo už pasirinkimus istorija. „Tai filmas, kurį privalu pamatyti visiems, norintiems tikros, nepagražintos ir neromantizuotos kriminalinio pasaulio emocinės patirties,“ – teigė vienas iš žiūrovų. Po peržiūros daugelis sakė, kad šis filmas jiems išliks atmintyje dar ilgai.

Šokas, įtampa ir prasmė – tai „Duobėje“. Kiekvienas žiūrovas išgyveno unikalią patirtį, kuri nepaliko abejingų. „Duobėje“ – adrenalino užtaisas, kuris neleis liūdėti pasibaigus vasarai.