Penktadienį Plungėje artimieji, bičiuliai ir gerbėjai amžino poilsio palydėjo prieš savaitę mirusį grupės „2 Donatai“ narį, atlikėją D. Čiažauską. Žinomo vyro kolegos draugą pagerbė baltais rožių žiedais, maldomis.

D. Čižauskas išgarsėjo sudalyvavęs projekte „Lietuvos balsas“ 2013-iais metais, todėl sekmadienį atlikėjas dar kartą prisimintas šiame muzikiniame projekte.

Laidos pabaigoje žiūrovai išvydo trumpą siužetą, skirtą jo artimiesiems, kuriame reiškiama gili užuojauta. Šalia jautrių žodžių buvo galima pastebėti ir „Lietuvos balso“ akimirkas, kuriose įamžintas žinomas vyras, skambėjo jo atlikta daina „I Don't Wanna Close My Eyes“.

„Donatas Čižauskas (1989-2023). „Lietuvos balso“ šeima reiškia gilią užuojautą Donato Čižausko artimiesiems“, – buvo rašoma trumpoje žinutėje.

Eteryje – jautri žinutė D.Čižauskui atminti
Eteryje – jautri žinutė D.Čižauskui atminti

Delfi primena, kad žinia apie D. Čižausko mirtį pasiekė prieš savaitę, pirmadienio popietę.

Apie netikėtą jo išėjimą pranešta socialiniuose tinkluose. Skaudžią žinią Delfi patvirtino ir jo kolega K. Akulavičius.

„Noriu pranešti labai liūdną žinią. Mus paliko talentingas, nuostabus tėtis, vyras, mano kolega Donatas Čižauskas... Išliksi mano atmintyje kaip talentingas kūrėjas ir dainininkas. Tavo dainos išliks mūsų visų širdyse. Ilsėkis ramybėje, mano mielas Drauge“, – socialiniuose tinkluose žinute pasidalijo grupės „2 Donatai“ narys.

Penktadienio popietę urna su jo pelenais buvo palaidota Plungės Jovaišiškės kaimo kapinėse.

D. Čižauskas buvo vienas iš populiarios grupės „2 Donatai” narių. Atlikėjas išgarsėjo sudalyvavęs projekte „Lietuvos balsas“ 2013-iais metais.

2016 metais D. Čižauskas susituokė su mylimąja Ieva, vestuvėse dalyvavo būrys garsenybių, o poros meilės liudininkais tapo I. ir A. Valinskai, su kuriais atlikėjas bičiuliavosi iki šių dienų.

Šie metai grupei turėjo būti lemtingi, jie planavo važinėti po Lietuvą su nauju muzikiniu turu, laukė ir didysis koncertas „Žalgirio“ arenoje. Deja, gerbėjai to nebesulauks...

Negana to, Donatas buvo vertinamas ir asmeniškai. Jo kūryba neprasprūdo pro akis lietuviškos muzikos šventės „Aukso Lašas 2022” organizatoriams.

Sausį įvyksiančiuose apdovanojimuose D. Čižauskui skirta garbinga nominacija. Kategorijoje „Metų dainų tekstų autorius“ jis varžosi su Inga Jankauskaite, Edgaru Lubiu ir Edgaru Koldaru. Šios nominacijos nugalėtojas ir visi kiti laureatai paaiškės šių metų sausio 12-ąją dieną.