Kalbėdama su Delfi U. Siparė teigė, kad Kalėdos pačia gražiausia metų švente vadinamos ne veltui, todėl norisi kuo ilgiau pasimėgauti jos laukimu ir magiška nuotaika. Žinoma moteris pasakojo, kad tai lėmė, jog šiemet eglę ji kartu su vyru papuošė dar lapkričio mėnesį.

„Žmonės sakė, kad per anksti, atsibos, bet aš galvoju, kad kiekvienas šventę susikuriame patys sau. Niekas neturi linksminti kito žmogaus ar padėti jam įsijausti į tą šventinę nuotaiką, kiekvienas pasistenkime, kad mums patiems širdyje būtų šventė. Tada ir aplinkinius galbūt užkrėsime šventiškesne nuotaika, o jei ankstyvas eglės papuošimas yra vienas iš būdų, kodėl gi ne.

Mes gyvename įtemptą gyvenimą, lekiame, bėgame, skubame, pasipuošęs namus nespėji net pasėdėti prie eglės ir ja pasidžiaugti. Per pačias šventes vykstame pas vienus tėvus, gimines, draugus, natūralu, kad tuomet papuoštais namais tikrai nepasidžiaugi“, – įsitikinusi žinoma moteris.

Ji teigia, kad per mėnesį laiko žiūrėti į kalėdinius papuošimus tikrai nepabodo, o ir šventinė nuotaika, kurią kūrė kalėdinė eglė, privertė greičiau susimąstyti apie dovanas artimiesiems.

„Aš, kaip suvalkietė, galiu pasakyti, kad anksčiau pasipuošti eglę yra labai ekonomiška. Kai ji stovi tavo namuose, žinai, kad jau šventės, laikas galvoti apie dovanas ir taupymą. Dovanų nepirkau paskutinę minutę, atsakingiau apie jas galvojau, planavau, kad po eglute nebūtų tuščia. Todėl nejaučiau ir Kalėdų karštinės ar chaoso, kai visi lekia, nieko nespėja. Iš tiesų, tai tapo gražiu laukimo, pasiruošimo metu, maloniu laiku“, – pasakojo pašnekovė.

Ugnės ir Mariaus Siparių namuose - Kalėdos

U. Siparė teigė kiekvienais metais mėgstanti pati puošti šį kalėdinį simbolį, tačiau šiemet susipažinusi su dekoratore Monika televizijos laidų vedėja nusprendė pasinaudoti jos paslaugomis.

„Man, žinoma, labai smagu pačiai puošti eglutę, bet per Heloviną susipažinome su Monika, pajaučiau gerą energetiką. Į laidą ji atsinešė gražią dekoraciją su kaukėmis, man labai patiko, todėl pasikalbėjome ir apie kalėdinius papuošimus. Pagalvojau, kad profesionalo akis, yra profesionalo, todėl Monika šiemet mums padėjo pasipuošti.

Anksčiau turėjome labai gražią tradiciją, namuose su tėvais kartu puošdavome eglę, kiekvienas vaikas ir tėvai, visi, kas gyveno tuose namuose, turėjo prisidėti. Mums tai buvo svarbu, bet šiemet norėjosi daugiau, gražiau“, – šypsojosi pašnekovė.

Ugnės ir Mariaus Siparių namuose - Kalėdos

U. Siparė sakė, kad šiemet ant jos eglės galima pamatyti raudonos, žalios ir auksinės spalvų žaisliukus, kai kurie jų yra atvežti iš užsienio ir išskirtinę dekoraciją – Kalėdų Senelio judančias kojas.

„Man gražu, tikros tradicinės Kalėdos ir tikri tradiciniai papuošimai. Kiekvienais metais noriu, kad būtų daugiau spalvų, žaismingumo. Turime tokias Kalėdų Senelio kojas, kurios pradeda judėti, kai prieini prie eglės. Joje nugulė ir smagūs prisiminimai. Man labai patinka prieš Kalėdas iš kelionių parsivežti suvenyrą, gražų kalėdinį žaisliuką tėvams ir sau. Labai gera, kai pasikabini ir prisimeni, bet šiemet, kadangi eglė puošta dekoratorės, ne visi seni žaisliukai ant jos atsidūrė, bet dalis yra“, – šypsojosi U. Siparė.

Ugnės ir Mariaus Siparių namuose - Kalėdos

Paklausta, kur šiemet sutinka šventes, pašnekovė pasakojo, kad tradiciškai Kūčių vakarienė valgoma pas Mariaus tėvus, o Kalėdos švenčiamos jos šeimos namuose. Tiesa, šie metai U. Siparei ypatingi ir todėl, kad į Lietuvą iš JAV atvyksta jos sesuo.

„Gruodžio viduryje grįžo mano sesuo, daug laiko praleidome kartu, su visa šeima, per Kūčias buvome pas Mariaus mamytę, o Kalėdas švenčiame su mano tėvais. Kūčių vakarą iš manęs visada juokiasi, nes šeimoje esu pati liekniausia, bet pati pirma paklausiu, ar yra ant stalo dvylika patiekalų. Sakoma, kad reikia juos visus paragauti, nes tada seksis kiekvieną metų mėnesį.

Ugnės ir Mariaus Siparių namuose - Kalėdos

O kalbant apie adventą, prieš kurį laiką perskaičiau vieną mintį: „Kam pasninkauji, jei savo brolį ėdi“, pagalvojau, kad dalis žmonių, kurie laikosi senų tradicijų nesupranta, kodėl tai daro. Daug prasmingiau yra visą advento laikotarpį būti geriems su kitais žmonėmis. Manau, kad tai yra pati gražiausia tradicija“, – svarstė U. Siparė.

Žinoma televizijos laidų vedėja teigė švenčių metu turinti ir savo mėgstamus patiekalus, visada paragauja įvairų rūšių žuvies, bandelių su aguonų bei grybų įdaru ir baltą mišrainę.

„Ją galiu valgyti tris dienas be sustojimo, esu tikra lietuvė, nieko skaniau pasaulyje per Kalėdas nėra. Mano mama labai skaniai kepa žuvį, o Mariaus mama yra ypatingai reto gerumo kulinarė, paruošia labai skanias silkes, todėl kiekvienais metais kažko vis naujo paragauju“, – pasakojo U. Siparė.

Ugnės ir Mariaus Siparių namuose - Kalėdos

Šiemet žinoma moteris teigė neturėjusi ir specialių pageidavimų susijusių su dovanomis. Tiesa, ji pati pasakojo jas paruošusi dar gruodžio pradžioje, norėjo pasimėgauti ramiu švenčių laukimu.

„Dabar tas amžius, kai ko nors reikia, nusiperki pats, todėl galvoju, kaip nustebinti ir pradžiuginti artimuosius. Gruodžio pirmąją jau žinojau, ką visiems dovanosiu. Buvau paruošusi staigmenas Mariaus tėvams, sesei, savo tėvams, sesei su vyru.

Žinojau, kaip nustebinsiu kitus, bet ką gausiu pati, nenutuokiau. Man atrodo, kad Kalėdos yra ne apie tai. Pati didžiausia dovana, kad mūsų visa šeima gali kartu susirinkti, pabūti kartu ir paragauti dvylika patiekalų“, – šypsodamasi teigė U. Siparė.