Pokalbio pradžioje jų vedėjas Paulius Vaitiekūnas juokaudamas klausė V. Baumilos, jam lengva ar sunku eiti į laidas ir jose klausytis, koks atlikėjas yra gražus. Žinomas vyras šmaikščiai pastebėjo, kad jose kartojasi vis tas pats humoras.

„Man malonu, kita vertus, kur tų vyrų prioritetai slypi, kaip pagalvoji“, – juokdamasis sakė V. Baumila

Tuomet buvo prisiminta V. Baumilos savybė, klausta, kaip dažnai jis neatlieka suplanuotų darbų, manydamas, kad reikės įdėti per daug pastangų. Išgirdęs šį klausimą atlikėjas teigė, jog niekada nėra buvę, kad neatliktų svarbios užduoties, jei pažada kur nors būti, visada ateis, nors ir kiek pavėlavęs.

„Pavyzdžiui, dabar ėjau iš „Vaidilutės“ per visą Meilės alėją. Žinojau, kad vėluosiu, Bertulis man skambina, sako: „10 minučių liko, kur tu esi?“, atsakiau: „Tu nežinai, kur „Vaidilutė“ yra? Aš sakiau, atvažiuok manęs paimti, neatvažiavai, aš dabar vėluosiu, tu kaltas“. Kažkaip žmonės tai priima, aš atsifutbolinu nuo savęs. Suprantu, kad gyvenime kartais yra lengviau tingint, bet, matyt, užsiaugini statusą, kai žmonės negali nieko pasakyti, o aš laukiau, kada Bertulis sakys: „Ne, tu turėjai būti tada ir tada.“

Vaidas Baumila

V. Baumila neslėpė, kad žavisi žmonėmis, kurie moka pasakyti „ne“, tai atlikėjas pasakojo kai kuriose situacijose bandantis daryti ir pats.

„Nesvarbu, tai būtų uždarbio, laiko, ar smagumo klausimas. Kartais reikia skirti laiko sau, būti su savimi ir suprasti, kad ne visų darbų gali imtis ir ne visur suspėsi“, – sakė V. Baumila.

Kalbėdamas apie tai jis papasakojo šalia dainavimo dar labai mėgstantis garsinti animacinius filmus.

„Mano mėgstamiausias personažas yra Šakius iš „Trolių“. Jis buvo toks nerimo kupinas personažas, kuris, jei matėte „Trolių“ filmuką, stengėsi sau susigrąžinti muzikines spalvas. Įgarsinant šį personažą nuo savęs man nereikėjo labai toli nueiti. Patiko garsinti ir filmuką „Mažoji pėda“.

Kažkada seniai esu pabaigęs aktorinį, galbūt dėl to labai tinku multiplikacijai ir garsinti animaciją, be to, turiu labai gerą ryšį su vaikais“, – sakė V. Baumila.

Jis teigė, kad turi dvi dukterėčias, kurioms yra 6-eri ir 13-ka metų, su jomis V. Baumila teigė esantys labai geri draugai.

„Su viena netrukus dainuosiu jos dainavimo mokyklėlės uždaryme labai gražią dainą iš „Aladino“ filmuko. Nesu pats geriausias dėdė, turiu dėmesio davimo problemyčių, man kartais sunku išreikšti dėmesį, bet visada galvoju apie žmones, bet mokausi, taisausi, vaikštau į terapiją ir aiškinuosi, kodėl man taip yra. Galbūt dėl to, kad pats gaunu dėmesio, todėl man jis gyvenime atrodo labai nebūtinas. Suprantu, kad tai yra mano bėda, turiu tapti geresniu dėde“, – šypsojosi V. Baumila.

Stengiasi nereaguoti į neapykantos žinutes

Pokalbio metu buvo domėtasi, ar V. Baumila gauna daug neapykantos žinučių. Atlikėjas teigė, kad, jo nuomone, žmonės bijo jam jas rašyti, o drąsesni yra tik vaikinai, kurie simpatizuoja atlikėjui, o paskui pyksta, kad jis neatsako jiems tuo pačiu.

„Tuomet susidaro labai keistas įspūdis. Žinoma, kad gaunu tokių žinučių. Pavyzdžiui, istorija su mano labai artima gimine, iš to išeinantys visokie skandaliukai. Gaunu heito, bet stengiuosi stoiškai į tai nereaguoti ir numoti ranka. Anksčiau buvau labai karštas, ir dabar pakankamai karštakošis, labai veldavausi į komentarų rašymą, atsakinėjimą į žinutes. Manyje užgimdavo teisuolis, turėdavau kažką įrodyti, nors nei jam svarbu, nei man.

Dabar, kai senstu, augu, mokausi iš to ir po truputį numoju ranka. Kažkaip pavyksta su tuo susitvarkyti, ramiau gyventi. O ramybė, man atrodo, gyvenime yra mūsų tikslas. Visi svajoja apie kažkokį savo namelį prerijose. Žinoma, ir mieste gali būti tas butelis, bet visi nori ramybės. Juk gyvenu tokiame sūkuryje, tikroje audroje, koncertai pareikalauja fizinių jėgų, psichologinės ištvermės, reikia daug bendrauti su žmonėmis, jiems rodyti dėmesį, jį taip pat priimti. Taigi, ramybė, ji yra siekiamybė, o aš po truputį ir darausi ramesnis“, – sakė V. Baumila.

Vaidas Baumila

Paklaustas, ko trūksta, kad pasiektų savo karjeros piką, atlikėjas teigė manantis, kad jame jau yra. Tiesa, pabrėžė, jog tai – neapibrėžtas ir labai abstraktus dalykas.

„Kaip tu pats apibrėši tą piką, toks jis ir bus. Manau, kad pastarieji ketveri metai man buvo labi sėkmingi koncertų gausa, klausomomis dainomis ir jų sėkme. Pandemijos metu buvo daug nelaimių, mirčių, nesusipratimų ir žmonių susiskaldymų, bet, kad ir kaip tai ciniškai skambėtų, galbūt tai buvo reikalinga, kad mes visi šiek tiek nusileistumėme ant žemės.

O man pandemija padėjo pajusti žemę po kojomis, suprasti, kad iš tiesų noriu būti ne šiaip dainininkas, bet tikras kūrėjas. Tuo metu gavome visus leidimus ir savo komandai pasiūliau važiuoti į kūrybinę stovyklą Babtyno dvare. Man atsivėrė visos čakros, sukūrėme „Kunigundą“ ir „Apžavus“, – pasakojo V. Baumila.

Kūrybinių stovyklų metu atlikėjas pasakojo, kad yra daug rašoma, kuriamos įdomios melodijos.

„Kai buvome paskutinėje stovykloje pasakiau: „Atitolkime nuo „Hiperbolinio“ vaibo, kurį kūrėme „Apžavų“ albume ir padarykime kažką, ko niekas nesitikėtų, netgi mes patys. Pabandėme sukurti tai, kas dabar labai madinga – afropop bytuką. Su Rūta Žibaityte įrašėme duetą“, – atskleidė V. Baumila.

Tiesa, pasidomėjus, kaip jis vertina kūrėjus, kurie senas dainas prikelia naujam gyvenimui, V. Baumila teigė to nevertinantis.

„Aš nuo vertinimo esu atitolęs. Tegu leidžia kas ką nori, tegul visiems būna gerai, tegul visi uždirba pinigų“, – šypsojosi atlikėjas.

Skandalas dėl „Threads“ socialiniame tinkle parašytos žinutės

„Kitokiuose pasikalbėjimuose“ prisiminta, kad buvo pradėta viešai diskutuoti apie atlikėjo įrašą „Threads“ socialiniame tinkle.

„Aš to bajerio nesakiau, kaip bajerio. Kiekvieną kartą, kai manęs paklausia apie tą įvykį, iš manęs tai skamba kaip pasiteisinimas. Nors neturėčiau teisintis. Pasakiau tam jaunimėliui: „Nebevartokite susideginimo bajerio, nes jis neskanus“. Pasigavo visokie tautininkai ir buvo, kas buvo. Sugedęs telefonas.

Yra bepigu stumti ant žmogaus, o kaip galima galvoti, kad atlikėjas, kuris nori čia gyventi, kurti lietuviškai, dainuoti lietuviškai Lietuvos žmonėms, staiga ims ir ant tautos didvyrių varys, peiks istoriją arba ją nurašys ir eis okupantų pusėn. Tai yra absoliuti nelogika. Net jei ir galvočiau taip, aš tikrai taip nedaryčiau“, – sakė V. Baumila.

Tiesa, atlikėjas neslėpė, kad jo bičiulių kompanijoje juodas humoras yra priimtinas, jis pasakojo, jog draugai moka pasijuokti iš savęs ir niekas dėl to nepyksta.

„Svarbiausia šio humoro intencija. Jei jauti, kad žmogus nori tave užsipulti ir pažeminti... Bet jei jauti, kad tai sarkazmas, ateinantis iš pašnekesio... Vėlgi, kiekvienas žmogus yra skirtingas, kiekvieno reikalas, jis įsižeis, ar ne. Paskutiniu metu skaitau daug stoicizmo, būtent ten rašo, jos žmogus yra per daug stiprus, kad jį įžeistų žodis. Žodžiai nežeidžia iki to laiko, kol neleidi, kad jie tave įžeistų“, – kalbėjo žinomas vyras.

Anot V. Baumilos, po to karto, kai išplito jo įrašas apie Romo Kalantos susideginimą, atlikėjas pasakojo tapęs išmintingesniu, dabar dažniau tik skaito įvairias diskusijas ir juokiasi, o parašyti pačiam, net nekyla ranka.

„Žinoma, būna, kad kartais palaikau pokalbį „Youtube“ komentaruose, dažniausiai ant savęs kažką užvarau“, – sakė V. Baumila.

Kuriozai koncertuose

Vis dėlto aštresnio žodžio atlikėjas pasakojo nepagailintis per savo koncertus, kai kas nors jam trukdo.

„Žinoma, nėra taip, kad noriu pažeminti tą žmogų, labiau jį pastebėti ir užmegzti ryšį, nes koncertuose svarbiausia nuo pirmų minučių pajusti ryšį su klausytojais. Pamenu, koncertavome tokiame medienos koncerno renginyje. Pirmos mano atliktos dainos nebuvo populiarios, be to ir nesitikėjau, kad jas visas žinos klausytojas, pas kurį tu atvažiuoji, nes bosas užsakė.

Tame renginyje buvo tokios linksmesnės moteriškės su kaubojiškomis skrybėlėmis. Sako: „Padainuok ką nors žinomo dabar“, sakau: „Ką nors žinomo? Ateikit, ateikit, pažiūrėkit į sąrašą, gal kas žinomo yra. O gal jums „Gegužio žiedus“ padainuoti?“, pasišpilkavojome ir tai tęsėsi visą koncertą. Vis kažką jai priminiau, kai padainuodavau dainą, paklausdavau, ar ji ją žinojo. Ji sako: „Žinau, žinau“, sakau: „Matote, ne visos tokios ir blogos dainos“, pasigavau ją tada“, – juokėsi V. Baumila.

Vaidas Baumila

Atlikėjas prisiminė ir dar vieną istoriją, kuri nutiko viename iš paskutinių privačių renginių. Anot žinomo vyro, vedėjas susirinkusių svečių klausė, kas, jų nuomone, pasirodys ant scenos.

„Vardijo atlikėjus, kurie gyvi savo koncertavimu – Justinas Jarutis, Jessica Shy, Donatas Montydas. Kažkas paima mikrofoną, sako: „Ligitas Kernagis“. Tame koncerte toliau keliauja mikrofonas, aš sėdžiu autobusiuke, persirengęs laukiu, nes turėjau būti siurprizas. Vienas bičas paima mikrofoną, sako: „Vaidas Baumila bus, mačiau busike sėdi“, – juokėsi atlikėjas.

Prieš savo koncertus žinomas vyras sakė, kad niekada nebūna įsitempęs, priešingai, labai atsipalaiduoja, pasportuoja. Į sceną jis teigė mėgstantis žengti aktyviai, todėl prieš tai dažnai prasibėga.

„Prieš „Žalgirio arenos“ koncertą nubėgau kelioliką kilometrų. Man patinka užsivesti ir atvaryti gerai apšilus. Kiti atlikėjai, mačiau, kad daro kardio, atsiveža į persirengimo kambarius stacionarius dviračius.

Aš esu pakankamai atsipalaidavęs. Man patinka koncertuoti, tai yra mano mėgstamiausia veikla, ant scenos jaučiuosi labai gerai, labai daug atiduodu savęs, mėgstu užsidegti ir uždegti kitus. Save vadinu ne tik atlikėju, bet ir linksmintoju. Esu artistas, stengiuosi save įvardinti ne kaip dainininką. Man patinka bendrauti su publika, patinka bajeriai, mėgstu dalinti dėmesį žmonės, kurie atėjo į mano koncertą. Juk šiais laikais bilietai nėra pigūs, todėl jaučiu, kad riekia atidirbti, o ne šiaip ateiti ir padainuoti. Matyt, dėl to daug sportuoju, rūpinuosi savo kūnu, kad galėčiau nusiimti marškinėlius gale pasirodymo. Bent jau tai atperka 20 eurų viso bilieto“, – juokėsi V. Baumila.

Atlikėjas prisiminė ir istoriją apie renginį, kurio metu žmonės prašė, kad jis dainuotų D. Montvydo dainas galvodami, kad jis ir yra šis atlikėjas.

„Aš jau pats koncertuose sakau: „Kokios dainos norite – „Rugpjūtis“? „Norim dar“? Irgi nebus“. Be to, jei žmonės galvoja, kad galime sau leisti daugiau nei du kartus dainuoti „Kunigundą“, taip tikrai nėra. Tai yra savigarbos sau ir pagarbos kitam žiūrovui klausimas. Jei tris kartus kartosi „Kunigundą“, kiti supras, kad tampi restoraninis atlikėjas. Reikia padainuoti, bet ne tiek, kad paskui atsibostumei. Svarbu, kad žiūrovas dar kartą norėtų ateiti tavęs paklausyti“, – sakė V. Baumila.

Į realybės šou dar kartą negrįžtų

Pokalbių metu buvo domėtasi ir apie V. Baumilos dalyvavimą realybės šou „Dangus“. Atlikėjas pasakojo tuo metu nelabai jautęs populiarumo bangą, nes jų neišleisdavo iš „Europos“ prekybos centre buvusių projekto patalpų.

„Netgi pasivaikščioti į lauką. Tik šou artėjant į pabaigą, mums, kaip avinėliams, po Gedimino prospektą leido prasieiti. Supratome, kad žmonės baksnoja pirštais. Tada pirmą kartą kilo ta žvaigždžių liga“, – juokėsi V. Baumila.

Jis teigė, kad tuo metu manė, kad viską žino geriau nei kiti, yra geresnis, nei kiti, be to, buvo labai svarbi kitų nuomonė.

„Buvo svarbu, ką žmonės apie mane pagalvos, gerai ar blogai, geriau, kad galvotų gerai. Juk tu gali daryti viską tik tobulai. Tai net nesusiję su perfekcionizmu, tiesiog maniau, kad esu geriausias“, – neslėpė V. Baumila.

Paklaustas, ar dar palaiko ryšį su buvusiais projekto dalyviais, žinomas vyras teigė susirašantis su Gediminu Nadtočiumi-Natu, kuris neseniai iš Danijos grįžo gyventi į Lietuvą.

„Tačiau dar nebuvo susitikimo, tikiuosi, kad jį suplanuosime. Bendraujame su Auguste, kartais su ja susitinkame koncertuose, ji dainuoja ir tas labai džiugu. Susitinkame su Rasa Bubulyte, ji ir laimėjo šį šou. Dabar Rasa yra fitneso trenerė“, – sakė V. Baumila.

Vaidas Baumila pristato naująjį kūrinį „Gėlė“

Atlikėjas pasakojo sulaukiantis klausimo, ar kada nors norėtų grįžti į „Euroviziją“ bei tokį patį realybės šou, kuriame dalyvavo. Jis teigė, kad niekada nebekartotų tokių patirčių.

„Tai yra vienetiniai potyriai, kurie reikalauja labai daug energijos, jėgų ir ištvermės. Tikriausiai, grįžčiau į tokį realybės šou, bet kaip vedėjas, kuris gali su dalyviais pasidalinti patirtimi, bet niekada nebegrįžčiau kaip dalyvis, kuriam reikia rungtis su kitais. Manau, kad rungtynės jau yra praeityje, tas noras muštis į krūtinę ir rodyti, kad esi geriausias.

Dabar viskas atsiremia į kūrybą, kiek sukuri, kiek duodi žmonėms, kiek jie priima informacijos arba teisingos energijos ir kaip tu su tais žmonėmis ja daliniesi. Taip ir vyksta tas stebuklas. Manau, kad tai – pagrindinės rungtynės, tik jos vyksta su pačiu savimi“, – įsitikinęs V. Baumila.

Anot jo, ir patirtis „Eurovizijoje“ buvo nuostabi, iki šiol jis prisimena 12 dienų, praleistų Austrijos mieste Vienoje.

„Mums buvo suteiktos visos privilegijos nemokamai važiuoti viešuoju transportu, eiti į muziejus. Patyrėme visą Vienos vaibą skersai ir išilgai, prasiplaukėme Dunojumi, valgėme restoranuose, organizatoriai mus lepino, kaip tik galėjo. Tai buvo nuostabi kelionė, bet kartu taip, teko labai daug paplušėti. Pats konkursas kelia įtampą, o ypatingai todėl, kad nori geriausiai reprezentuoti savo šalį, nenuvilti žiūrovų“, – sakė V. Baumila.

„Kitokiuose pasikalbėjimuose“ domėtasi ir apie moteris, kurios žinomam vyrui yra gražiausios. V. Baumila vardijo aktores Olivia Wilde, Jennifer Connelly ir Jessica Alba. Be to, buvo kalbėta ir apie paties atlikėjo orientaciją.

„Aš tai sau esu pakankamai toks vyriško tipo vyras, išskyrus tai, kad dirbu gėjišką darbą, dainuoju. Bet tik tai. Aš labai myliu homoseksualius žmones, turiu daug draugų, tegu jie tuokiasi, mylisi“, – teigė V. Baumila.

Visą pokalbį su Vaidu Baumila galite matyti žemiau esančiame vaizdo įraše: