Šalies prezidentas Gitanas Nausėda išsiuntė išskirtinius pakvietimus į priėmimą, įprastai organizuojamą Valstybės dieną. Kadangi šiemet liepos 6 diena buvo dedikuota „Dainų šventei“, data kiek pasistūmė ir pagerbti antrai kadencijai išrinkto G. Nausėdos kviestiniai svečiai atvyko liepos 12.

Į renginį atvyko ir Valdas bei Vismantė Benkunskai. Čia pirmoji sostinės pora dalyvavo pirmą kartą. Nors karštyje atstovėjo ilgą eilę, jiedu išlaikė pakilią nuotaiką.

„Eilė ilga, tačiau greitai judanti. Geriau jau saulė ir šiluma nei lietus. Viskas yra iškenčiama“, – pozityviai kalbėjo Vilniaus meras.

Vismantė Benkunskienė, Valdas Benkunskas

Prezidentūros kieme vykstantis renginys reikalauja ypatingos elegancijos. Pasiteiravus, ar ilgai teko laukti besigražinančios žmonos, V. Benkunskas neslėpė: „Visada vyrai, matyt, greičiau susiruošia. Moterims daugiau reikia laiko“.

V. Benkunskienė pridūrė, kad svarbiausia jai buvo pasiruošti emociškai. „Svarbiausia, kad viskas buvo apgalvota iš anksto, tad ir pasiruošti nebuvo sudėtinga. Svarbiausia pasiruošti emociškai. O nuotaika šiandien pakili, šventiška. Tai didelė šventė visai valstybei“, – kalbėjo moteris.

Akimirkos užfiksuotos fotogalerijoje:

„Delfi“ primena, kad priėmimas Prezidentūroje prasidėjo 19 valandą. Garbūs kviestiniai svečiai į tradicinį priėmimą pradėjo rinktis gerokai anksčiau – jau prieš valandą šalia šventės vietos ėmė rikiuotis didžiulė eilė.

Į priėmimą pakviesti žmonės, kurių susirinko apie du tūkstančius, buvo pasipuošę šventiškai, kaip ir nurodė kvietime padiktuotas aprangos kodas, bei spindėjo pakilia nuotaika. Čia buo galima sutikti įvairių miestų merus, savivaldybių atstovus, politikus, žurnalistus ir kultūros bei pramogų verslo atstovus.

Ypatingos šventės nepraleido Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su žmona, eurokomisaras Virginijus Sinkevičius su mama, atlikėjas Linas Adomaitis su žmona, prodiuseris Mantas Bertulis su nauja mergina, aktore Ugne Zavistauskaite (šis vakaras tapo oficialiu poros debiutu, apie tai daugiau skaitykite paspaudę čia), prieštaringai vertinamas aktorius Žilvinas Tratas, kurio vizitas sukėlė pasipiktinimą, legendiniai šokėjai, treneriai Jūratė Norvaišienė ir Česlovas Norvaiša, operos solistas Merūnas Vitulskis su žmona bei kiti.

Į neeilinį renginį su palyda atvyko ir prezidentas Valdas Adamkus.

Valdas Adamkus

Verta pastebėti, kad tokios iškilmingos puotos šalyje nėra rengiamos dažnai, todėl joms vykstant kaskart sužadinamas visuomenės smalsumas. O lietuvius domina ne tik pats svečių sąrašas, bet ir tai, kaip kviestinė publika pasipuošia tokioms iškilmėms.

Šiemet svečiai savo kvietimuose rado aiškų aprangos kodą – Smokingas. Tai reiškia, kad vyrams puoštis dera juo arba tamsiu kostiumu, o moterims patariama vilkėti vakarinę suknelę.