Kosmetikos fabriko „Cosmoway“ bendraturtė savo socialiniuose tinkluose pasidalino dukters akimirka grožio salone, nukirptų plaukų nuotrauka ir tai, kaip mergaitė atrodė grįžus namo. Šalia šių kadrų dviejų vaikų mama brūkštelėjo ir netrumpą komentarą.

„Drąsiname mergaites augti pasitikinčiomis savimi, mokančiomis priimti sprendimus ir tiesiog žinančiomis, ko nori. Ir būtinai suprantančiomis, kad nėra grožio standartų. Bet neleidžiam joms kirpti plaukų.

Nes gaila. Gaila ne joms, o mamoms arba tėčiams“, – savo įrašą aktualia tema pradėjo ji.

J. Pinkevičienės dukra

„Mes su Patricija (dukra, – red.past.) disciplinuotai auginome jos plaukus. Laikėmės jos plaukų kaukės dienų plano, kurį ji žymėjo mamos sukurtoje „Disciplina“ užrašinėje ir džiaugėmės rezultatais. O tada Patricija pranešė, kad nori nusikirpti trumpai.

Pirma vyro reakcija, ištarta garsiai, buvo: „Kai sulauksi 18 metų, galėsi kirptis“.

Pirma mano reakcija, nepasakyta garsiai, bet ištarta mintyse: „Tu rimtai??? Tiek auginom, gaila man dabar nukirpti“.

O tada tiesiog priminiau sau ir vyrui, kad Patricijos plaukai priklauso jai. Kaip ir jos laisvė kurti savo išvaizdos išskirtinumą. Ji žino, kaip ji nori atrodyti būdama 6 metų, tikiuosi, žinos ir būdama 18. Mes galime patarti, bet kaip mes ją išmokysime priimti sprendimus, neleisdami net pačiai nuspręsti, kokio ilgio plaukų ji nori? Kokią prasmę tada turės kalbos apie grožio standartų nebuvimą ir tikrąją grožio prasmę?

Taigi, mamos ir tėčiai, jeigu jums gražu ilgi plaukai, tai patys juos ant savo galvų ir auginkitės. O vaikus nuo vaikystės geriau išmokykite disciplinuotai plaukus prižiūrėti, nes tai svarbu nepriklausomai nuo to, kokio ilgio šukuosena bebūtų“, – rašė J. Pinkevičienė.

J. Pinkevičienės dukra

Žinoma moteris taip pat pridūrė, kad nukirpta dukters plaukų sruoga keliaus ne į atsiminimų dėžutę, o į kosmetikos laboratoriją.

„Vardan tos lietuviškos kosmetikos gamybos mokslo“, – paaiškino verslininkė.

Aktuali tema netrukus sulaukė ir internautų reakcijų. Ne vienas komentatorius dalijosi savo asmenine patirtimi, grįžo į vaikystės prisiminimus, kai tėvai jiems leido arba neleido kirpti plaukų.

„Taiklus ir pamokantis įrašas“, – brūkštelėjo viena iš daugelio į temą sureagavusių moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)