„Kartu su Indre metėme sau sporto iššūkį – nuo pat karantino pradžios pradėjome sportuoti. Nuotaika gera, motyvacija didėja, – sakė Vidas. – Esu iššūkių žmogus.“

Vidas laidoje prisipažino, kad sau kelia tiek trumpalaikius, tiek ilgalaikius tikslus. Daugumą jų pasiseka pasiekti, tačiau vyras įvardijo vieną dalyką, kurio įgyvendinti nepavyko.

„Buvo tikslas, kad viskas gyvenime būtų gerai. Visiems sakiau, kad kai surandi savo moterį, visada būni kartu, neišsiskiri. Kad turi nešti savo kryžių, kad ir kas bebūtų. Pasirodo, būna ir kitaip, – pasakojo buvęs atlikėjos Jurgos Šeduikytės vyras. – Viskas apsivertė. Bet dėl to dabar esu laimingas.“

Nors dainininkas dažniausiai viešumoje yra matomas kupinas energijos, vis tik prisipažino, jog namų aplinkoje pavyksta nusiraminti.

„Namie aš matau Indrę, kuri yra rami, rūpestinga, ir, kaip ji sako, „pas mane kietos kiaušidės, bet labai jautrios“. Matau tas kietas kiaušides, todėl labai džiaugiuosi“, – šyptelėjo Vidas.

Kalbėdamas apie jautrius momentus, vyras užsiminė apie sūnų, kuriam tėvų skyrybos nėra lengvas etapas. Paauglys dvi savaites gyvena su mama, dvi – su tėčiu.

„Turiu sūnų, kuriam tuoj bus 12 metų. Tai yra žmogus, kuris irgi išgyvena mūsų su Jurga išsiskyrimo situaciją. Aš pamačiau, kaip vaiką tai vis tik veikia. Kaip jį veikia, kai jis atsiduria tarp dviejų namų, – prisipažino V. Bareikis. – Adas šnekasi ir su psichoterapeute, ir mes su juo daug kalbamės. Tad nusivyliau savimi, kad toje situacijoje, kurioje tu neišvairuoji, kenčia tavo mažiukas.“

Tačiau Vidas tuo pačiu džiaugiasi, kad buvusi žmona Jurga dabar atrodo itin laiminga ir atsiskleidusi.

„Ir dėl savęs džiaugiuosi. Kaip tik šįryt kalbėjome, kaip gera yra gyventi, kai tu būdamas santykiuose nejauti pilve nemalonaus jausmo, – sakė Vidas. – Dabar nejaučiu jokių spazmų, gyvenu su žmogumi, kuris 100 procentų mane supranta, o aš stengiuosi suprasti ją. Tai yra taip gera, kaip niekada.“

Laidoje „Laikykitės ten“ atlikėjas papasakojo, kaip ruošiasi koncertams ir kaip save motyvuoja energingiems pasirodymams. Taip pat Vidas atskleidė įdomiausius momentus, susijusius su koncertine veikla.

„Štai Klaipėdoje vieno pasirodymo metu per dvi valandas numečiau pusantro kilogramo. Buvo nebloga kardio treniruotė“, – juokėsi dainininkas.

Be aktyvios veiklos gyventi negalintis vyras sako, kad mylimas darbas jam – tikra malonumas, o fizinis nuovargis kartais yra visai malonus.

„Svarbu, kad neišsitaškau dvasiškai, nejaučiu jokio spaudimo, jokio scenos baimės. Nejaučiu gėdos, neinu per save, – pasakojo Vidas. – Taip pat turiu tam tikras taisykles. Nesu tas atlikėjas, kuris naktimis groja klubuose.“

Rytų kovos menus prisijaukinęs vyras šiandien jau turi rudą diržą su juoda juostele.

„Tai yra gyvenimo būdas. <...> Man patinka, kad tai nėra greitas sportas tobulėjimo prasme – tai yra viso gyvenimo kelias. Sutikau žmonių, kurie 46-erių metų pradėjo šį sportą, o 55-erių laikė rankose juodą diržą, – teigė Vidas. – Tai yra sportas, filosofija, didelė tradicija ir fantastiška bendruomenė.“

Demagogija, moralizavimas, didaktika – trys dalykai, kurių V. Bareikis prisipažino itin nemėgstantis. Prakalbus apie tai, kaip mylimąją Indrę paskatino sportuoti, vyras buvo atviras – viskas vyko švelniai ir be prievartos.

„Prieš 100 dienų savo draugei Indrei švelniai pasakiau, kad aš rytoj eisiu sportuoti ir paklausiau, gal ji nori prisijungti. Je nebūtų norėjusi, tai nieko nebūtų pakeitę“, – pasakojo Vidas.

Visai neseniai bičiuliams surengęs šventę, Vidas juos nustebino kiek neįprasta pramoga – stovėjimu ant vinių. Pats atlikėjas pirmą sykį tai pabandė padaryti paskatintas gero bičiulio.

„Tai yra didžiulis skausmas, nemalonus jausmas. Prilyginčiau jį nepertraukiamam dantų skausmui. Bet tai yra tik jausmas, su kuriuo tu dirbi. Nėra jokio kraujo, nieko, tu tik jauti jausmą, kuris tave baisiai nervina. Bet techniškai, ties kokia 8-ta minute, tu pradedi su tuo tvarkytis, – kalbėjo vyras. – Tada ateina palengvėjimas. Na, o mano draugų vakarėlis baigėsi tuo, kad aš nuo penkių iki pusės vienuolikos stačiau visus ant vinių.“

Daugiau apie Vido Bareikio smagias akimirkas, patirtas drauge su studentais, vaikščiojimą per žarijas, sportą ir muzikinę veiklą – laidoje „Laikykitės ten“ su Andriumi Tapinu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)