Didžiausio dėmesio šį rytą sulaukė tradicinis prancūziškas „Trijų karalių pyragas“. Sakoma, kad juo Prancūzijoje mėgaujamasi visą sausio mėnesį. Tad ir šįryt „Thierry“ svečius vaišino šiuo burnoje tirpstančiu migdolų skonio desertu.
Įdomu tai, kad kiekviename pyrage paslėpta po keramikinę figūrėlę. O ją radusiam, esą, sėkmė šypsosis visus metus.
Svečius kepyklėlės įkūrėjas vaišino ne tik pyragais ir bandelėmis, bet ir ypatingai geriama prancūziška kava. Sako, gimtinėje kavą geria ne iš puodelio, bet iš dubenėlio. Ir kaip gi be kruasano? Jį, esą, būtina pamerkti į kavą ir tik tuomet skanauti.
Garsūs Užupio gyventojai šįryt vaišinosi ne tik tradiciniu, trijų karalių šventei skirtu pyragu, „Thierry“ kepyklėlės vizitine kortele tapusiais kruasanais, įvairiaskoniais eklerais, bet ir vieno kąsnio kišais ir tradicinėmis bandelėmis su šokoladu ir razinomis.
Gardžių desertų skanavo televizijos laidų vedėjas Vytenis Pauliukaitis su širdies draugu Eugenijumi Skerstonu ir niekuomet nepailstantis keliautojas Vytaras Radzevičius su žmona Laisve.
„Kai yra galimybė, mėgstu ankstyvus susitikimus planuoti mieste. O prie kavos visuomet valgau krusaną. Keliaujant po pasaulį kruasanas, tikriausiai, yra dažniausias mano pusryčių maistas“, – pasakojo V. Radzevičius.
Keliautojas pridūrė, kad rytus namuose pradeda ne kava, o juodąja arbata be cukraus. Pastarojo, sako, nevartoja jau daugiau nei septynerius metus. O itin didelio cukraus poreikio ir nejaučiau, juk dabar kone kiekvieme produkte jo atrasi.
„Manau, cukraus pakankamai gaunu įvairiose paslėptose formose. Pavyzdžiui, obuolienėje, užteptoje ant džiuvėsio“, – sakė V. Radzevičius.