Lenktynės prasidėjo nuo pačio ryto su šampanu per pusryčius, skrybėlių paradu ir 100 000 žmonių minia, kuri buvo pasiruošusi rimtai švęsti. Pagrindinė lenktynių diena Viktorijos valstijoje yra ne darbo diena, todėl šventė tikrai buvo įspūdinga. Juokaujama, kad pagrindinio bėgimo metu, 15 valandą, australai net neina į tualetą ir nesinaudoja telefono ryšiu – visi sulaikę kvapą laukia, kas laimės, o kas pralaimės.

Šių metų lenktynėse netrūko ne tik pramogų, pompastikos, bet ir tragedijų. ŽirgasJaponijos, kuris turėjo galimybę laimėti, atbėgo gale ir tik pasiekęs savo gardą krito nuo infarkto. Kitas žirgas, kuriam lūžo koja, turėjo būti užmigdytas. Visa tai sukėlė didelę kalbų bangą – prasidėjo diskusijos, ar žirgai yra gerai prižiūrimi ir ar jie nekankinami. Bet sportas yra sportas o gyvūnai yra gyvūnai.

Lenktynių metu VIP zonoje buvo galima begalę Australjos sporto ir TV žvaigždžių, kurios nepraleidžia progos priminti apie save. Bėgiojantys fotografai ir televizijos kameros stengiasi užfiksuoti, kas vyksta ten, kur pakviesti tik išrinktieji.

Pagrindinė lenktynių diena išsikyrė santūrumu – dominavo mėlyna. Moterų aprangoje netrūko beribės išmonės pavyzdžių, bet pamatyti ką nors labai originalaus buvo sunkoka.

Po pagrindinių lenktynių visi liko švęsti toliau. Vėliau pradėjo skirstytis – norinčių pratęsti vakarėlį netrūko ir uždaruose klubuose, ir paplūdimiuose.

Kaip visada, daug kalbų prieš lenktynes sukėlė mintis, kad australai geria per daug ir kad atėjo laikas kelti alkoholio akcizą. Niekas to nenori patvirtinti, nes artėjantys vietos rinkimai reikštų galą Australijos Darbo partijai, bet aišku, kad alkoholio pardavėjai turės mokėti didesnius mokesčius. Visi pinigai bus skirti socialinėms reikmėms.

Kad ir kaip bebūtų, liko dar 2 nepakartojamos lenktynių dienos, kurios žada gerą orą, ispūdingus reginius, nuostabius žmones, maisto šedevrus, gerą nuotaiką ir tikrą australišką azartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)