„Keisti dalykai dedasi. Mano dukros mokykloje visi vaikai, kurie atostogas leido Italijos kalnuose, izoliuoti dviems savaitėms namuose. Kad ir nelabai malonu bei patogu, tėvai šį faktą priėmė ir vykdo. Nes juk tai dėl visų mūsų saugumo. Mes su vyru kelionę išmetėme į šiukšlyną. Buvo gaila.

Ta proga iš Italijos atskrenda krepšinio komanda, nes kažkas nusprendė – berniukai negali nežaisti... Viruso akivaizdoje kalbama apie finansinius nuostolius, kuriuos patirtų rinktinė, apie kažkokius -20 taškų ir kitus man nesuprantamus dalykus.

Na, kodėl mes tokie apgailėtinai juokingi, kai jau tikrai reikėtų surimtėti? Žinokit, kai per TV pamatau kokį klerką, rimtu veidu skelbiantį apie virusą Lietuvoje, net neklausau, na nepriimu aš jų rimtai. Visada ir visur dvigubi standartai? Tai ar mes saugomės nuo koronaviruso, ar ne? Ir jei taip, tai saugomės visi, o jei ne, tai nustokite sėti paniką ir imituoti „ekstremalią situaciją Lietuvoje“, – socialiniame tinkle skelbė Daina Bosas.

„Beje, mano vyras absoliučiai nesutinka su mano nuomone feisbuke dėl krepšinio, – pridūrė moteris. – Diskutuojame iki pamėlynavimo“.

Savo nuomonę šia tema išreiškė ir televizijos laidų vedėjas, prodiuseris Kristupas Krivickas.

„Welcome to the „Corona club“. Tai kaip ten dėl tų Žalgirio – Milano rungtynių šiandien su 15 000 sirgalių, tamsta Motiejūnai?“ – klausė jis.

Užvirus diskusijai jo socialinio tinklo paskyroje, K. Krivickas pridūrė: „Visos normalios šalys, reaguodamos į epidemiją, riboja masinius susibūrimus. Čia ne laisvo pasirinkimo reikalas. Čia kaip su greičio ribojimu keliuose. Ne jūs sprendžiate. Už jus sprendžia specialistai, įvertinę padėtį. Specialistai šiuo atveju „Žalgiriui“ pasakė – žaiskite be sirgalių. „Žalgiris“ dėjo skersą. Ant manęs ir mano šeimos tame tarpe. Aš apie tai.“

Kiek kitokios nuomonės šioje situacijoje buvo verslininkas Sigitas Martinavičius.

„Krepšinis nugalėjo koronavirusą. Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani Exchange“ mačas tikrai įvyks, teigia „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas“, – naujienas citavo kaunietis.

„Kokie dvigubi standartai? Daugelis piktinasi „Žalgirio“ sprendimu neatšaukti krepšinio varžybų, kur susirinks 15 000 sirgalių. Virusas įsibėgėjo prieš daugiau nei mėnesį, ne vakar.

Klausimas šitiems visiems specialistams, kurie savo smegenėlėmis nesuvokia UEFA, Eurolygos, NBA ir kt. sprendimų: kur jūs visi buvote ir kur jūsų ekspertiška nuomonė buvo vasario 20-23, kai Vilniuje knygų mugės metu apsilankė 72 930 lankytojų, kai dalyvavo 380 dalyvių iš 9 šalių ir sulaukė 65 užsienio svečių iš 24 šalių?

Lietuvos parduotuvėse apsilanko milijonas žmonių per dieną iš visų pasaulio šalių, ten eiti nebijote, nors ten daug pavojingiau. Laukiu ekspertų komentarų“, – pridūrė S. Martinavičius.

Delfi primena, kad jau keli šimtai krepšinio sirgalių pateikė prašymus grąžinti pinigus už bilietus į penktadienio vakaro Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ klubų, nerimaujant dėl koronaviruso plitimo.

Pats klubas dėl viruso grėsmės žada papildomai tikrinti visus atvykstančius sirgalius termovizoriais ir prašo į renginį nevykti sirgalių iš Šiaulių, kur užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis.

Rungtynes nukelti arba žaisti tuščioje arenoje rekomendavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), motyvuodama naujojo koronaviruso grėsme, tačiau klubas nusprendė, jog rungtynės vyks su žiūrovais.

Kiek anksčiau „Žalgiris“ paragino nevykti į rungtynes Milano klubo gerbėjų.

Koronaviruso paplitimas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (350)