Savaitgalį R. Semeniukas turėjo itin nemaloniai nuteikusį incidentą. Pastatęs automobilį stovėjimo aikštelėje ir panorėjęs iš jos išvykti pastebėjo, kad iš sąskaitos jam buvo nurašyta 1383 eurų. Tiesa, kaip teigė žinomas vyras, vėliau pavyko viską išsiaiškinti, o pinigai buvo grąžinti.

Dabar, dalindamasis savo patirtimi, R. Semeniukas sako norintis įspėti ir kitus pajūrio poilsiautojus, kad jie būtų atidesni.

„Varškėčiai už pusantro tūkstančio eurų! Linksmas nutikimas pajūryje.

Šeštadienį nuvažiavau į Palangą. Su Kazimieru Likša turėjome labai jaukų akustinį koncertą. Prieš koncertą užsukau į mėgstamą vietą pavalgyti, po to dar nulėkiau ant greitųjų pasižiūrėti, kaip mūsų jūra atrodo ir nufilmavau šį trumpą video.

Tai štai.

Ateinu į parkingą, sėdu į automobilį, laiko pasilikau kaip tik, kad spėčiau į garso patikrą. Prisiminiau, jog reikia susimokėti už parkingą, nors šlagbaumas ir pakeltas, nusprendžiu būti sąžiningu piliečiu. Nueinu prie aparato, sumaigau savo automobilio valst. nr., rodo mokėtiną sumą 1383 eurų. Nustembu. Neskubu apmokėti telefonu. Spaudžiu „Cancel“. Iš naujo suvedu savo auto nr., rodo mokėtiną sumą – 1,38 eurų.

Galvoju, ok, dabar tvarka, pagrybavo aparatas ir atsistatė. Renkuosi kokiu apsu apmokėti ir, kol renkuosi, maždaug 10–15 cm atstumu nuo aparato jis supypsi, ekrane pasirodo pranešimas iš SEB’o, kad nuskaitė 1383 eurų nuo sąskaitos. Jaučiu, kaip širdis kalatojasi. Kvėpuoti darosi sunku. Mintyse piešiasi ne koks scenarijus, vėluosiu į koncą, gal sustos širdis ir tt.

Grįžtu į vietą, kur suvalgiau prabangių varškėtukų, gan greitai personalas sudėlioja veiksmų planą, apsikeičiam kontaktais. Gaunu pažadą, jog pirmadienį buhalterija ištaisys šią klaidą ir patikina, kad viskas bus gerai.

Šiandien ryte taip ir atsitiko, pinigai grįžo į sąskaitą, Kalėdos atėjo anksčiau laiko.

Moralas būtų toks, jei matai pakeltą šlagbaumą, nesuk galvos, nemokėk, slysk iš ten kuo greičiau“, – rašė R. Semeniukas.

Šis R. Semeniuko įrašas sulaukė daugybės sekėjų komentarų ir įvairių pastebėjimų.

„Kai deklaruosi, tai pažiūrėk, ar pajamų mokesčio nenuskaitė“, „Nu, neblogas būdas sukelti žmonėms kalėdinę nuotaiką – atimti, o paskui grąžinti jų pinigus“, „Siaubas“, – rašė komentatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)