„Aš už puikius planus ir iniciatyvas, kurios padeda judėti ir gerai miegoti, bet kodėl po Ėjimo maratono turi būti ar likti taip? Čia kas? Toks socialinis projektas, vieniems gerai, o paskui nesvarbu. Ar tikrai taip reikia daryti? Ir organizuoti? Ir laukti, kad kažkas sutvarkys? Na, puikus natiurmortas sekmadienio pasivaikščiojimui ir vaizdui po langais. Sveikinu organizatorius, pavyko puikiai“, – Facebooke dar sekmadienį rašė Ž. Grigaitis.

Žilvinas Grigaitis

Po jo įrašu pasirodė ir situaciją puikiausiai atspindinčios nuotraukos. Tai, kas matyti jose, ko gero, supykdytų ne vieną gamtos mylėtoją, o pats Ž. Grigaitis „Delfi“ teigė, kad toks šiukšlių kalnas jį tikrai nemaloniai nustebino.

Savo pastebėjimais po Ž. Grigaičio įrašu pasidalijo ir kiti.

„Organizatoriai lievi, nes nepasirūpina, kad šiukšliadėžęs būtų dažniau tuštinamos, o žmonės meta savo šiukšles prie jų, nes kitos išeities nėra“, – įžvalgomis dalijosi viena moteris.

„Siaubas, jokios kultūros. Po vieno bėgimo maratono atvažiavau į miestą, tai gatvėse mėtėsi plastikiniai puodeliai ir apelsinų žievės, nes buvo dalinami bėgikams trasoje“, – teigė kita.

„Žilvinėli, po penktadienio ar šeštadienio Vilniaus širdyje, pačioj Vilniaus gatvėje, stiklinių bokalų – nesuskaičiuojamai, o vidiniuose kiemuose – švirkštų... Deja, „kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių“. Patys kiauliname, o po to verkiam, kad mažai užsieniečių Vilnių aplanko“, – atkreipė dėmesį dar viena komentatorė.

Dėl susiklosčiusios situacijos pirmadienį „Delfi“ susisiekė ir su Vilniaus savivaldybės atstovais. Komentarą suteikė Komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas. Jis patikino, kad renginio organizatoriai veiksmų dėl to, kas matoma nuotraukose, privalėjo imtis iškart pasibaigus renginiui.

„Kaskart išduodant leidimą renginiams, jų organizatoriai įsipareigoja pasirūpinti renginio teritorijos tvarkymu. Į tai įeina ir šiukšlių surinkimas, šiukšliadėžių priežiūra. Socialiniuose tinkluose patalpintos nuotraukos, pagal įrašo laiką, buvo įkeltos dar vykstant renginiui. Organizatoriai patikino savivaldybę, kad po renginio teritorija buvo sutvarkyta, pakartotinai situacija bus patikrinta šiandien“, – dar vakar buvo teigiama komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)