Jau nuo savaitgalio G. Bekerė su savo sekėjais socialiniuose tinkluose dalijasi akimirkomis iš Floridos ir žiniomis apie uraganą „Milton“. Moteris teigė, kad sinoptikų pirmosios prognozės buvo, jog jis judės ne šonu, o tiesiai į vietovę, kurioje apsistojusi lietuvių šeima.

„Bet tikimės geriausio, kad uraganu nevirs, bus tik tropinė audra“, – dar prieš kelias dienas instagrame rašė G. Bekerė.

Tiesa, kiek vėliau moteris vis dėlto pranešė, kad artėja ne tropinė audra, o 3 kategorijos uraganas, buvo uždarytos mokyklos.

„Kaip jūsų sekmadienio popietė? Mes tai apsaugas dedame ant langų. Tikiesi geriausio, bet ruošiesi blogiausiam“, – savaitgalio akimirkomis dalijosi Floridoje gyvenanti lietuvė.

Uragano padariniai, kuriuos užfiksavo lietuvė:

Moteris socialiniame tinkle atsakinėjo ir į lietuvių užduotus klausimus, teigė, kad prieš „Milton“ vyko pasiruošimas, buvo važiuojama užsipilti kuro ir maisto.

„Šiandien atvyks komanda, kad užbaigtų dėti antro aukšto langų apsaugas ir lauksime trečiadienio, kada ateis uraganas. Dabar protarpiais lyja lietus, kyla didesni vėjo gūsiai, bet tai dar – ne uraganas. Iki trečiadienio išeiti iš namų yra saugu. Pranešta, kad „Milton“ bus 3 kategorijos, dabar jau 4, yra prognozių, kad jis gali dar augti. Stebime visus vietos kanalus ir gaunamus pranešimus“, – toliau pasakojo G. Bekerė.

Gabija Bekerė pasidalijo „Milton“ uragano akimirkomis

Vis dėlto ji neslėpė uragano per daug nebijojusi, nes dar niekada prieš tai nebuvo susidūrusi ir mačiusi tokių reiškinių.

„Nelabai suvokiu, ko laukti, tiesiog stebime naujienas ir klausome visų nurodymų. Kol kas negavome rekomendacijų evakuotis, tad ruošiamės namuose. Pirmas dalykas, kuo svarbu pasirūpinti – pilnas kuro bakas. Kiek jaudinausi, ar pavyks užsipilti kuro, nes per žinias praneša, kad vietomis jau problematiška, siaubingos eilės, pradėjo trūkti kuro, bet man pavyko pirmoje kolonėlėje ir neteko net ilgai laukti“, – teigė moteris.

Kartu su vaikais ji buvo užsukusi ir į parduotuvę, kurioje vaikams leido išsirinkti norimus žaidimus.

„Pačiupome ir kelias Helovino dekoracijas gerai nuotaikai išlaikyti“, – rašė G. Bekerė.

Kiek vėliau moteris parodė ir tuščias parduotuvių vaisių skyriaus lentynas, svarstė, kad žmonės uragano metu planuoja kepti obuolių pyragus.

Gabija Bekerė pasidalijo „Milton“ uragano akimirkomis

„O mes daug kuo pasirūpinome prieš dvi savaites, kai laukėme „Helene“. Turime mini generatorių, ventiliatorius maisto produktams susidėti, jei dingtų elektra, maisto, vandens, kurio atsargas dar papildžiau. Rūpinamės namo saugumu ir šį kartą jau dedame apsaugas“, – prieš uraganui „Milton“ pasiekiant Floridą pasakojo lietuvė.

Nors G. Bekerės namai, kaip teigė moteris, buvo priskirti D kategorijai, yra toliau nuo vandenyno, evakuotis jos šeimai nereikėjo ir „Milton“ priartėjus prie Floridos. Vis dėlto ji neslėpė susikrovusi lagaminus, jei kažkas būtų pasikeitę.

„Šiaip ne taip vyrui pavyko užkalti ir duris. Pagal vėjo kryptį turėjo pūsti į jas, o jos atrodo lengvai išspiriamos, silpniausia mūsų namų vieta. Džiaugiuosi, kad pavyko tuo pasirūpinti. P. S. šluota virš durų kvepia cinamonu, jau ruošėmės Helovinui, šį savaitgalį turėjome puošti visus namus“, – apie uragano sugriautus planus pasakojo G. Bekerė.

Gabija Bekerė pasidalijo „Milton“ uragano akimirkomis

Moteris teigė, kad žmonės, kurie buvo perspėti apie evakuaciją, sulaukė pranešimų, o, kas negalėjo to padaryti, pagalbos.

„Kas neturi kur vykti, gali rinktis evakuacijos centrus. Mūsų kaimynystėje yra keli. Gauni žinutes su koordinatėmis, kur turėtumei vykti. Todėl atšaukiamos mokyklos kelias dienas prieš, kad būtų laiko visiems pasiruošti“, – pasakojo lietuvė.

Uraganui pasiekus Floridą G. Bekerė pasakojo, kad buvo girdimas stiprus lietus ir vėjas. Tuo metu namuose užsidariusi lietuvės šeima ramiai leido vakarą, su vaikais žaidė stalo žaidimus, stebėjo naujienas per televiziją.

„Kepu picas, pagal kiekį atrodo, kad laukia vakarėlis, bet pagalvojau, kad pica skani bus ir šalta, iš bėdos“, – juokavo G. Bekerė.

Gabija Bekerė pasidalijo „Milton“ uragano akimirkomis

Vėliau ji pasidalijo ir pirmaisiais nuostoliais. Pasakojo, kad namuose dingo elektra, kilo bauginantys garsai.

„Švilpia durys, nes konkrečiai kiauros, vyras jas apklijavo su lipnia juosta. Mano vonioje į metalinę apsaugą trankosi palmė, atrodo, kad kaip per tarką tarkuoja lapus“, – toliau pasakojo moteris.

Anot jos, buvo galima matyti, kad ne visi langai, apkalti metalinėmis apsaugomis, liko nepažeisti, griuvo terasa.

„Pasirodo, kad pirma dalis uragano buvo niekis, palyginus su antra, kai pasisuko vėjas. Nežinom dar kas kaip su namu, žinosime tik ryte, kai prašvis, bet mums viskas gerai. Tai – svarbiausia“, – teigė G. Bekerė.

Gabija Bekerė pasidalijo „Milton“ uragano akimirkomis

Ketvirtadienio rytą moteris savo sekėjams parodė, kaip atrodo jos namai, pasakojo, kad buvo apgadinti langai, apniokotas kiemas, pagenėtos palmės.

„Bet iš pirmo žvilgsnio mūsų gatvė atrodo labai gerai, o nuostoliai – niekis, tik dar neturime elektros. Nežinau, kada susitvarkysime, klausimas, kiek laiko dar lauksime draudimo, kad patvirtintų nuostolius. Gavome pranešimus, kad gali tvinti upė, tai dar stebim“, – sakė G. Bekerė.

Lietuvė pridūrė, kad susisiekusi su pažįstamais, kurie gyvena Floridoje, sužinojo, jog jie visi sveiki, kai kurie nepatyrė visai jokių nuostolių.

„Kiti – minimalius, dar kitiems nunešė stogus, bet svarbiausia, kad visi sveiki“, – rašė G. Bekerė.