Trečiadienį, gegužės 22 d., Karina Krysko, Ingrida Martinkėnaitė ir Goda Sabutytė-Alijeva paskelbė apie didelius karjeros pokyčius.

Dainininkės pranešė, kad po dvidešimties metų grupę palieka Nijolė Pareigytė-Rukaitienė. Kitas didelis pokytis – grupės pavadinimas. Likusios grupės narės tęs veiklą kaip grupė „Šeškės“. Išplatintame pranešime grupės narės užsimena apie nesutarimus su grupės įkūrėju ir prodiuseriu Egmontu Bžesku.

Socialiniame tinkle „Instagram“ palaikymą „Šeškėms“ išreiškė komunikacijos specialistas, laidų vedėjas Saugirdas Vaitulionis. Su bičiuliais viešėdamas Kretoje jis nusifilmavo automobilyje, kuriame garsiai grojo įvykių sūkuryje atsidūrusios grupės hitas „9 danguj“.

„Panos, linkėjimai! Palaikome – bus labai labai gerai!“ – įraše sakė S. Vaitulionis.

Palaikymą dainininkėms išreiškė ir plaukų stilistas, tinklalaidės vedėjas Ąžuolas Misiukevičius.

„Ne pavadinimo pasikeitimo reikia bijoti – pavadinimas daug nereiškia. Juk išlieka tos pačios asmenybės. Jus tikrai nuostabios, nešate muziką. Kiekviena esate labai skirtingos, bet vieningos savo charizma ir muzika.

Pavadinimas – tai naujas gyvenimo etapas. Palinkėsiu toliau vystyti projektus. Man atrodo, atsidaro naujos durys į dar platesnius vandenis. Palinkėsiu daug meilės, stiprybės ir svarbiausia – kūrybos“, – sakė žinomas vyras.

Buvo ir šmaikštaujančių. Prodiuseris Artūras Butkevičius naują merginų grupę palygino su pūkuotų šeškų kompanija.

Delfi primena, kad grupės „Šeškės“ išplatintame pranešime buvo užsiminta apie tai, kad prodiuseris Egmontas Bžeskas kontroliavo dainininkes, o naują etapą jos lygino su išsilaisvinimu.

„Esame priverstos keisti pavadinimą į „Šeškės“, nes senasis mums, deja, nepriklauso. Prekės ženklą „69 danguje“ buvęs prodiuseris Egmontas Bžeskas yra įregistravęs kaip savo nuosavybę. Mūsų ir E. Bžesko keliai išsiskyrė maždaug prieš dešimtmetį. Nuo tada pačios palaikėme grupės gyvybę: organizuodavome pasirodymus, rūpinomės įvaizdžiu, visapusiškai investavome nuosavas lėšas į grupės veiklą.

Sunkus, ilgametis ir atkaklus darbas vedė grupę į didžiulį koncertą arenoje. Tačiau tiesa, kurią sužinojome prieš kelis mėnesius, kai jau buvo parduota pusė „Žalgirio“ arenos bilietų, yra ta, kad pavadinimo „69 danguje“ be E. Bžesko leidimo nebegalime naudoti.

Nemeluosime, ne už ačiū paskutinis koncertas su senu pavadinimu įvyko... O visai neseniai kito mūsų koncerto organizatoriai gavo E. Bžesko advokatų raštą, iš kurio tapo aišku, kad nebegalime naudoti senojo pavadinimo“, – pranešime sakė Karina Krysko, Ingrida Martinkėnaitė ir Goda Sabutytė-Alijeva.

Dainininkės užsiminė, kad praeityje susidūrė su kontrole.

„Suprantame, kad tokiu sprendimu galime sukelti suinteresuotų asmenų nepasitenkinimą ir, galbūt, net mūsų atvirą puolimą arba bandymus paveikti mūsų grupės veiklą užkulisiuose. Tačiau mes nebebijome! Mes – nebe naivios mergaitės, nebenorime būti tampomos už virvučių“, – sakė „Šeškės“.

Delfi susisiekė su E. Bžesku, kuris paaiškino, kad jo komanda šiuo metu ruošia atsakymą į šį, kaip pats sakė, akibrokštą. Esą jam nebuvo paslaptis, kad merginos ruošiasi platinti tokį pranešimą. Tačiau neslėpė, kad jam dėl tokių pokyčių – skaudu. „Vis dėlto niekam ne paslaptis, kad tai aš išpopuliarinau šį brandą ir tuomet dar nežinomas merginas. Jos elgiasi tarsi paaugliai, protestuojantys prieš tėvus“, – kalbėjo E. Bžeskas.

Prodiuseris suskubo pataisyti neteisingai traktuojamos situacijos. Tai Karina, Ingrida bei Goda palieka grupę „69 danguje“. Šis pavadinimas lieka Egmontui Bžeskui, o Nijolė Pareigytė-Rukaitienė - vis dar yra „69 danguje“ dalis. Anot prodiuserio, jie jau turi savų planų.

Daugiau komentuoti kol kas prodiuseris atsisako, tačiau ruošia labai aiškų atsakymą į visą situaciją.