Apie susidariusią nemalonią situaciją dainininkas prabilo savo socialinėje paskyroje. E. Kučinskas išplatino įspėjimą gerbėjams, kuriuo sutiko pasidalinti ir su „Delfi“ skaitytojais.

„Mieli bičiuliai!

Pirmiausia, kreipiuosi į tuos, kurie turite „Instagram“!

Ir čia atsirado itin aktyviai veikianti netikra paskyra, kuri, apsimesdama manimi, vagia mano įrašus iš „Facebook“, net rašo žinutes ir įrašus mano vardu per „Threads“.

Nei „Instagram“, nei „Threads“ kol kas neturiu, todėl nebesekite šios netikros paskyros ir paraginkite nebesekti draugus.

Taip pat atsirado dar viena, tik šiąnakt atsiradusi netikra „Facebook“ paskyra, su kuria jau spėjo susidraugauti ir keli mano „Facebook“ draugai. „Facebook“ tinklas dabar kimšte prikimštas feikinių paskolų siūlytojų ir mirštančių milijonierių, kurie kone kasdien visiems siūlo savo palikimą. Bet, bičiuliai, juk plika akimi matyti, kad tai feikai, nebūkite tokie patiklūs. Viskas gyvenime užsidirbama darbu, o ne „paskolomis“ iš oro ar mistiniais užjūrio palikimais.

Būsiu dėkingas visiems, kurie reportins, praneš apie šias ir kitas feikines paskyras ir jų įrašus. Ačiū!“ – skelbė dainininkas.

Atsargiai! Netikros Edmundo Kučinsko anketos

Atsiradus pirmiesiems komentarams po šiuo E. Kučinsko įrašu, estrados žvaigždė pabrėžė, kad netikra anketa yra ne tas pats, kas pasisavinta – atlikėjas savo profilio neprarado, tiesiog jo vardu ėmė naudotis piktavaliai, kurie kuria netikras paskyras. O jų tikslai, tikėtina, nėra dori.

„Kol bus lengvatikių, tol feikinės paskyros ir bus kuriamos. Dėl to muzikanto dalia nėra sunki, tik, žinoma, nemalonu. Bet kas man keista, tai žmonių patiklumas ir nenuovokumas, priimant tų paskyrų kvietimus draugauti ar net patiems siūlantis į feikų draugus. Gi pakanka nueit į tą paskyrą, kad pamatytum, jog ji netikra... Net iš aprašo dažnai matyti, kad netikra“, – stebėjosi garsus dainininkas.

Policija įspėja apie grėsmes

Policija primygtinai primena – jokiu būdu nespauskite jokių nuorodų ir neatlikinėkite jokių veiksmų, ypač kai reikalaujama atskleisti asmeninius ir el. bankininkystės duomenis, netvirtinkite jokių mokėjimų prieš tai neįsitikinę, kad tai ne sukčių pinklės. Patariama neskubėti, nepasiduoti emocijoms, o peršamą informaciją patikrinti. Pavyzdžiui, susirasti oficialią minimos įstaigos ar įmonės svetainę, patikrinti ar tokio pobūdžio informacija skelbiama ir ten.

Jei nukentėjote nuo sukčių, ar įtariate ketinimus sukčiauti – praneškite policijai per www.epolicija.lt, arba telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją