Daugiau nei pusė iš 25 geriausiai apmokamų stažuočių yra technologijų pramonėje, skelbia svetainė „Glassdoor“, kurioje renkami darbuotojų atsiliepimai apie savo darbdavius. Reitingas sudarytas remiantis dabartinių ir buvusių JAV stažuotojų darbo užmokesčių ataskaitomis nuo 2022 m. kovo iki 2023 m. kovo mėnesio.

Sąrašo viršuje atsidūrė finansinių technologijų įmonė „Stripe Inc.“ ir vaizdo žaidimų kūrėja „Roblox Corp.“ su daugiau nei 9000 JAV dolerių vidutiniu mėnesiniu atlyginimu už laikinus, pradinio lygio darbus, dažniausiai skiriamus koledžų studentams ir tik ką „iškeptiems“ absolventams. Tokiu atveju valandinis darbo užmokestis sudarytų apie 56 JAV dolerius (metinis – apie 108 tūkst. JAV dolerių).

Tai daugiau nei dvigubai daugiau už vidutinį stažuotojo darbo užmokestį – apie 25 JAV dolerius per valandą – 2022 metais, kuris, savo ruožtu, buvo 11 proc. didesnis nei vidutinis darbo užmokestis dar ankstesniais metais.

Po sudėtingų metų finansų ir technologijų srityse daugelio geriausiai apmokamų įmonių verslo perspektyvos varijuoja nuo niūrių iki itin liūdnų. „Credit Suisse Group AG“, sąraše užėmusi septintą vietą, šiais metais patyrė pasitikėjimo krizę, dėl kurios Šveicarijos vyriausybė galiausiai buvo priversta tarpininkauti gelbstint banką; „UBS Group AG“, sutikusi įsigyti savo sunkumų ištiktą konkurentą, pareiškė, kad perimdama „Credit Suisse“ gali atleisti net 36 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje. Kitos įmonės, pavyzdžiui, „Amazon.com Inc.“ ir „Meta Platforms Inc.“, šiemet apkarpė darbuotojų skaičių dešimtimis tūkstančių.

„Glassdoor“ įtraukė į reitingus kiekvienos įmonės verslo perspektyvą ir vidutinį darbo užmokestį. Reitingai buvo sudaryti remiantis visą ir ne visą darbo dieną dirbančių JAV darbuotojų atsiliepimais, surinktais kovo pabaigoje. Pagal perspektyvas ypač išsiskiria lustų gamintoja „Nvidia Corp.“, kuri, kaip rodo darbuotojų atsiliepimai, yra trečia pagal geriausią darbo užmokestį ir kartu pasižymi išskirtinai gera verslo perspektyva.

Be technologijų sektoriaus kitų gerai apmokamų stažuočių galima rasti Volstrite ir konsultavimo sferoje – nuo finansų bendrovių, tokių kaip „Capital One Financial Corp.“ ir „JPMorgan Chase & Co.“, iki konsultacinių įmonių, tokių kaip „McKinsey & Co.“ ir „Bain & Co.“.

„Nors dabartinė darbo rinka meta šešėlį ant daugelio įmonių vasaros stažuočių programų, ši ataskaita primena, kad daugelis įmonių tikrai moka stažuotojams, o kai kurios moka gana konkurencingai, – sakė ‚Glassdoor‘ vyriausiasis ekonomistas Danielis Zhao. – Tiems, kurie ieškos stažuotės šią vasarą, vargu, ar bus naudinga sutikti su pirmu pasitaikiusiu neapmokamo ‚kavos nešiojimo‘ darbo pasiūlymu.“

25 geriausiai apmokamos stažuotės JAV