Nors augimas išlieka silpnas, „Goldman“ dabartinės veiklos rodiklis vasario mėnesį yra šiek tiek didesnis už gruodžio ir sausio mėnesio rodiklis.

„Jau lenda šiokie tokie daigai, o tai rodo, kad augimas ir toliau didės“, – vasario 26 d. pranešime pažymėjo J. Hatziusas ir Svenas Jaris Stehnas. Vis dėlto rizika, kad „Goldman“ pasaulinio BVP prognozė 2019 m. sieks 3,5 proc., „tikriausiai tebėra neigiama“.

Pasak J. Hatziuso, už dabartinį tempo augimą labiausiai atsakinga yra JAV, kur sugriežtintos finansinės sąlygos pamažu laisvėja.

„Goldman“ taip pat mato nedrąsius Kinijos augimo pokyčius. Tai atitinka „Bloomberg“ ankstyvųjų veiklos rodiklių vaizdą.

Kai kurie įmonių vadovai išlieka atsargūs. „JPMorgan Chase & Co.“ generalinis direktorius Jamie Dimonas pasinaudojo banko metiniu pranešimu investuotojams, kad pabrėžtų vis daugiau galimų kliūčių ekonomikai, kuri jo įmonei praėjusiais metais padėjo pasiekti rekordinio pelno.

„Esame pasirengę recesijai, – teigė J. Dimonas. – Netvirtiname, kad recesija tikrai bus. Tiesiog pabrėžiame, kad labai sąmoningai vertiname galimą riziką.“

„Goldman“ pripažįsta, kad Europa kol kas atrodo kaip silpniausias iš pagrindinių regionų: „Italijoje recesija, Vokietija irgi netoli nuosmukio, o daugelis kitų ekonomikų auga minimaliu tempu“, – teigiama pranešime. „Goldman“ sumažino savo lūkesčius dėl pirmojo ECB pakilimo, kurio tikimasi sulaukti tarp 2019 m. pabaigos ir 2020 m. vidurio.

Kalbant apie Federalinę rezervų sistemą, „Goldman“ teigia, kad ateinančių 6–9 mėnesių perspektyvos sumažėjo, o tam, kad metų pabaigoje būtų pasiektas padidėjimas, reikia paspartinti augimą ir pagrindinę infliaciją. Tikimasi, kad kovo mėnesio posėdyje bus paskelbtas pranešimas apie tai, kad Federalinė rezervų sistema šiais metais, galbūt rugsėjo mėnesį, padarys galą balanso nutekėjimui.