Iždo departamentas pranešė, kad Niujorko valstijos reguliavimo institucija sekmadienį uždarė „Signature Bank“ ir kad indėlininkai gaus prieigą prie savo pinigų pirmadienį.

Banko uždarymas sekė netrukus po dvigubo „Silvergate Capital Corp.“ ir „Silicon Valley Bank“ žlugimo. Būtent penktadienį rinką sudrebino žinia apie Silicio slėnio banką. Visi trys bankai bent kažkuriuo metu buvo priskiriami prie kriptovaliutoms palankiausių JAV finansinių institucijų.

„Signature“ pradėjo šalintis skaitmeninio turto po FTX biržos sprogimo, tačiau kovo 8 d. duomenimis vis dar turėjo su kriptovaliutomis susijusių klientų indėlių už 16,5 mlrd. dolerių. „Signature“ ir „Silvergate“ taip pat įgalino greitus atsiskaitymus tarp klientų, pvz., rizikos draudimo fondų ir biržų, palaikydami skaitmeninio turto likvidumą.

Didžiausia JAV kriptovaliutų birža „Coinbase Global Inc.“ penktadienio vakarą pranešė „Signature“ banke turėjusi 240 mln. dolerių balansą. „Paxos Global“, anksčiau kartu su „Binance“ išleidęs stabilią monetą BUSD, teigė, kad „Signature“ sąskaitoje turi 250 mln. dolerių. „Twitter“ žinutėje „Paxos“ pranešė, kad „turi privatų indėlių draudimą, gerokai viršijantį mūsų grynųjų balansą ir FDIC limitus vienai sąskaitai“.

„Kriptovaliutos iš principo buvo pašalintos iš bankų sistemos, ypač už greitus 24/7 mokėjimus“, – sakė Austinas Campbellas, Kolumbijos verslo mokyklos docentas. Jis pridūrė, kad labiausiai tikėtinas sprendimas kriptovaliutoms būtų „apsvarstyti kitas jurisdikcijas“.

Atsitraukimas

„Signature“ valdė „Signet“ – mokėjimų tinklą, kuris leido komerciniams kriptovaliutų klientams bet kuriuo metu, septynias dienas per savaitę, atlikti atsiskaitymus doleriais realiuoju laiku.