Prekybos centrai normuoja pardavimus, kepyklos svarsto alternatyvas, o ūkininkai reikalauja veiksmų iš vyriausybės.
Krizė be tiesioginio poveikio išryškina, kaip lengvai gali būti sutrikdomos struktūros maisto produkcijos rinkose.
Vartotojams tai reiškia, kad paprastų prielaidų nederėtų vertinti kaip savaime suprantamo dalyko. Šiuo metu kiaušiniai yra lengvai prieinamas maistas pusryčiams. Kitą savaitę ar kitą mėnesį tai jau gali būti kitas pagrindinis produktas.
„Tai, kas dabar vyksta kiaušinių rinkoje, lygiai taip pat gali nutikti vaisių, grūdų ar mėsos rinkoje, – teigė Timas Langas, Londono universiteto Sičio maisto politikos profesorius emeritas. – Daug nereikia, kad koks nors konkretus sektorius atsidurtų ties riba. Manau, kad būtent tai dabar ir matome.“