Sprendimas 1 600 pareigybių sumažinti darbuotojų skaičių, paskelbtas savaitės pradžioje, yra strateginės peržiūros, apie kurią buvo pranešta kiek anksčiau rugsėjo mėnesį, dalis.

Šiuo metu įmonė derasi dėl naujo finansavimo susitarimo su kreditoriais ir investuotojais. Sausio mėnesį bendrovė, siekdama sukurti vietinę elektromobilių baterijų tiekimo grandinę Europoje, užsitikrino 5 mlrd. JAV dolerių „žaliąją“ paskolą, dėl kurios bendra skolos ir nuosavo kapitalo investicijų suma viršijo 13 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau šiais metais įtampa versle tik dar labiau išaugo, įmonei stengiantis išplėsti savo veiklą dėl lėtėjančios elektromobilių paklausos ir stiprėjančios Kinijos gamintojų konkurencijos. Be to, „Northvolt“ susidūrė su daugybe problemų sveikatos apsaugos ir saugos srityse.

Pirmadienį paskelbtame pranešime teigiama, kad darbo vietos bus panaikintos Šelefteo gamykloje, kurioje bus atsisakyta 1 000 pozicijų, Vesteroso gamykloje (400 darbo vietų) ir Stokholmo gamykloje (200 darbo vietų). Dėl visų atleidimų vyksta derybos su profsąjungomis, teigė bendrovė.