Bendrovė „Tupperware“, kurios akcijomis prekiaujama viešai, pateikė prašymą dėl bankroto pagal JAV Bankroto kodekso 11 skyrių, nurodydama nuo 500 mln. iki 1 mlrd. JAV dolerių vertės turtą ir nuo 1 mlrd. iki 10 mlrd. JAV dolerių vertės įsiskolinimus. Bendrovė sieks teismo leidimo palengvinti verslo pardavimo procesą ir tęsti veiklą bankroto proceso metu, teigiama atskirame pranešime.

Virtuvės reikmenų bendrovė, dešimtmečius dominavusi maisto produktų laikymo indų pasaulyje, jau 2020 metais įspėjo abejojanti savo galimybėmis išlikti versle. Šių metų birželio mėnesį ji planavo uždaryti savo vienintelę JAV gamyklą ir atleisti beveik 150 darbuotojų.

Po kelis mėnesius trukusių „Tupperware“ ir jos kreditorių derybų dėl daugiau nei 700 mln. JAV dolerių paskolų valdymo Delavero valstijoje buvo pateiktas pareiškimas dėl bankroto bylos iškėlimo. Kreditoriai sutiko leisti įmonei šiek tiek atsikvėpti dėl šios skolos, tačiau verslovės situacija ir toliau prastėjo.

„Tupperware“ įkūrėjas Earlas Tupperis 1946 m. visuomenei pristatė plastikinius gaminius, o vėliau užpatentavo jų lankstumą, užtikrinantį hermetišką sandarumą. Vėliau šio prekių ženklo prekės paplito amerikiečių namuose, daugiausia per nepriklausomų pardavėjų prezentacijas, rengiamas priemiesčių namuose.