Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra (NACP) įtraukė „Subway“ į sąrašą bendrovių, kurias Ukraina įvardijo kaip vykdančias verslą Rusijoje, įskaitant „PepsiCo Inc.“, „Philip Morris International Inc.“ ir „Procter & Gamble Co.“, teigiama agentūros pranešime.

„Subway“ reklamuoja veiklą per sankcionuotus Rusijos socialinius tinklus ir vykdo pristatymus per „Yandex“, pagrindinę Rusijos paieškos sistemą, teigė NACP. Nyderlanduose registruota „Yandex NV“ patiria didelį spaudimą tiek Rusijoje, tiek užsienyje dėl savo veiklos Rusijoje.

„Nuo plataus masto invazijos pradžios „Subway“ nepranešė apie jokį savo veiklos Rusijoje apribojimą“, – pareiškė Ukrainos agentūra ir pridūrė, kad bendrovė vis dar gauna honorarą už savo verslą Rusijoje.

„Subway“ neatsiliepė į užklausą, kurioje paprašyta pakomentuoti Ukrainos paskelbtą sąrašą.

Ukraina nuo 2022 m. vasario mėnesį pradėtos invazijos siekia daryti spaudimą pasaulinėms bendrovėms dėl jų veiklos Rusijoje, nors NACP pastangos neturi tiesioginio poveikio, išskyrus sankcijų priemones.

Ukrainos valdžios institucijos į sąrašą įtraukė tris Kinijos naftos bendroves, „Alibaba“ ir Danijos įmonę „Rockwool“. Jos išbraukė Vengrijos kreditorių „OTP Bank“, nes šis prisiėmė „keletą įsipareigojimų“ dėl savo ateities planų Rusijos rinkoje, praėjusių metų spalį informavo NACP.

Taip pat neseniai pranešta, kad į šį sąrašą įtraukta Visvaldo Matijošaičio „Vičiūnų grupė“.