Posėdžio metu užsienio reikalų ministras Sergejus Martynovas informavo, kad „nėra jokių išorinių kliūčių statyti Baltarusijos AE.“

Savo ruožtu Saugumo tarybos sekretorius Viktoras Šeimanas išsakė kritines pastabas dėl to, kad su AE statyba susiję klausimai nagrinėjami nepakankamai greitai. „Būtina kuo greičiau pradėti AE statybą – tai diktuoja laikas ir mūsų nacionaliniai interesai,“ – pareiškė jis.

Šiuo kontekstu Aleksandras Lukašenka pareiškė apie būtinybę kuo greičiau spręsti visus klausimus, susijusius su AE statyba. „Vyriausybė privalo labai rimtai pradėti nagrinėti šį klausimą. Svarbiausias dalykas yra tas, kad tempiant laiką projektas brangs. Reikia pereiti nuo samprotavimų prie praktinio darbo ir viską organizuoti taip, kad AE statyba būtų pradėta jau šiais metais. Statybos terminai turi būti kuo trumpesni, tačiau realiai įvykdomi,“ – kalbėjo A. Lukašenka.

Buvo skelbta, kad AE gali būti pastatyta Mogiliovo srityje netoli sienos su Rusija. Buvo net minima data, kada naujoji AE galėtų pradėti dirbti – 2015 metai. Elektrinės statyba domėjosi ir Iranas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją