Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Viktorija Urbonavičiūtė BNS patvirtino, kad susitikime dalyvauja tarybos atstovai. Daugiau informacijos ji teigė negalinti suteikti.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad susitikime dalyvauja „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas su advokatų kontoros „Dentons“ patarėjais, EK Konkurencijos direktorato direktoriaus pavaduotojas Cecilio Madero, Konkurencijos direktorato direktorė Celine Gauer, kiti pareigūnai.

Susitikime taip pat dalyvauja Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Vokietijos, Lenkijos, Vengrijos, Suomijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Švedijos, Italijos ir Danijos atstovai.

Rugsėjo pabaigoje „Gazprom“ pateikė oficialų atsakymą EK dėl antimonopolinio tyrimo. Komisija įtaria, kad „Gazprom“ galėjo trukdyti laisvam dujų srautui ES valstybių teritorija, skaidydamas dujų rinką, galbūt trukdė diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir taikė nesąžiningas dujų kainas, kurias susiedavo su naftos kainomis.

Oficialų tyrimą dėl „Gazprom“ veiklos ir per didelių dujų kainų Lietuvoje ir kai kuriose Rytų ir Pietų Europos šalyse Komisija pradėjo dar 2012 metais, įtarusi, jog koncernas piktnaudžiauja dominuojama padėtimi šalių dujų tiekimo rinkoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)