„Aš pats šią žinią sužinojau iš dukros, kuri persigandusi skambino mamai, kad jų neišleidžia iš mokyklos, nes gali būti padidėjęs radiacijos fonas. Vėliau paskambino pažįstamas, kad panaši žinia nuvilnijo net Mažeikiuose“, - pasakojo pašnekovas.

Anot A. Jonkaus, pirmiausia į akis krenta tai, kad visus pasiekusi žinia labai panaši. Tai leidžia manyti, kad ji buvo paskleista iš vieno šaltinio. „Žinoma, šimtu procentu negalima teigti, tačiau akivaizdu, kad tokia informacija atominės elektrinės Lietuvoje priešininkų gretas padidina“, - sakė jis.

Eksperto manymu, šis pranešimas – iš tos pačios serijos, kaip ir svarstymai apie tai, kad atominę elektrinę būtų galima statyti Kaliningrade. „Nors tai lygiai tokia pati utopija, nes Kaliningradas nėra sujungtas laidais su kitais, todėl tiek elektros energijos, kiek buvo numatoma, neturėtų kur dėti“, - svarstė pašnekovas.

A. Jonkaus manymu, net jei šie abu pranešimai tarpusavyje nesusiję, tai rodo vieną paprastą dalyką – kažkas Rytuose nenorėtų matyti naujos atominės elektrinės.

„Tačiau gali būti ir taip, kad visi šie pranešimai susijungs į bendrą informacinę kampaniją prieš atominę elektrinę. Juk tokios žinios iš tiesų silpnina pasitikėjimą atomine energetika, - įsitikinęs pašnekovas. - Įdomiausia, kad iki pat vakaro visos rusų agentūros tylėjo. Tik vėliau pasirodė informacija apie tai, kad taisomas elektrinės reaktorius. Tai dar kartą patvirtina, kad žinia paleista Lietuvoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją