„GET Baltic“ teigimu, atskirų sandorių kainos svyravo nuo 10 iki 73 eurų už megavatvalandę.

Lietuvos prekybos aikštelėje lapkritį formavosi 46,92 eurų už megavatvalandę arba 3 proc. mažesnė nei praėjusį mėnesį dujų kaina, o Latvijos–Estijos bendroje prekybos aikštelėje dujų kaina buvo 0,4 proc. mažesnė nei spalį 45,38 eurai už megavatvalandę.

Didžiausia vidutinė dujų kaina lapkritį fiksuota Suomijos prekybos aikštelėje. Čia, palyginti su spalio mėnesiu, kaina išliko beveik nepakitusi ir siekė 56,15 eurus už megavatvalandę.

„Dėl „Balticconnector“ dujotiekio veiklos apribojimo tebesitęsianti Suomijos rinkos izoliacija lemia daugiau kaip 10 eurų skirtumą tarp Suomijos ir kitų Baltijos šalių prekybos aikštelėse besiformuojančios dujų kainos. Šis realus pavyzdys parodo, jog izoliuotose, nesujungtose rinkose didėja energijos išteklių kaina“, – išplatintame pranešime cituojama „GET Baltic“ vadovė Giedrė Kurmė.

„GET Baltic“ biržoje lapkritį buvo įgyvendinti 2272 sandoriai, tai yra 5 proc. mažiau nei spalio mėnesį. Nepaisant sumažėjusio sandorių kiekio suprekiautas dujų kiekis siekė 946 GWh – 51 proc. daugiau nei spalį.

Daugiausiai dujų – 64 proc. viso kiekio įsigyta Lietuvos prekybos aikštelėje, bendroje Latvijos–Estijos prekybos aikštelėje – 7 proc., o Suomijoje – 29 proc.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją