Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, labiausiai keitėsi biokuro kainos – pastarasis per savaitę pabrango 2 proc., tačiau vis tiek išliko pigesnis nei Latvijoje (20,54 Eur/MWh).

Kaip rodo agentūros duomenys, nagrinėjamu laikotarpiu benzino vidutinės kainos 0,2–0,7 proc. sumažėjo Lietuvoje, Latvijoje ir Vokietijoje, o Estijoje ir Lenkijoje padidėjo atitinkamai 1,1 proc. ir 0,5 procento.

Dyzelino vidutinės kainos sumažėjo Latvijoje ir Vokietijoje atitinkamai 0,7 proc. ir 1,3 proc., o Lietuvoje, Estijoje ir Lenkijoje padidėjo 0,1–0,5 procento.

Tarp Baltijos šalių degalai pigiausi Lietuvoje. Skirtumas tarp benzino ir dyzelino vidutinių kainų Lietuvoje 0,04 Eur/l. Palyginti su ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 14,0 proc., o dyzelino – 10,3 proc. mažesnė, rodo LEA skaičiavimai.

Agentūros duomenimis, TTF gamtinių dujų kainos per savaitę sumažėjo 1,5 proc., Brent naftos kainos susitraukė 1,1 proc., o didmeninės elektros kainos vidurkis sumažėjo 0,2 proc.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją