„Siekdami energetinės nepriklausomybės, privalome užtikrinti patikimą elektros sistemos darbą atnaujindami esamus tinklo objektus – modernizuojame mūsų transformatorių pastotes šiuolaikiška, efektyvesne ir aplinkai draugiškesne įranga“, – pranešime cituojamas „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento vadovas Karolis Sabaliauskas.

„Litgrid“ šių metų birželį pasirašė sutartį su energetikos infrastruktūros plėtros ir priežiūros bendrove „Tetas“ dėl Vaidotų pastotės rekonstrukcijos. Pagal sutartį, bus atnaujinta prieš 34 metus pradėta naudoti įranga bei įrengta saulės elektrinė. Numatoma, kad tai užtikrins elektros energijos tiekimo patikimumą bei ateityje mažins įrenginių eksploatacijos sąnaudas. Rekonstrukcijos darbus planuojama užbaigti 2027 metais, praneša ,,Litgrd“.

„Litgrid“ planuoja pasirašyti projektavimo ir statybos rangos sutartį su bendrove „Elektromontuotojas“ dėl transformatorių pastotės rekonstrukcijos Šventojoje. Numatoma, kad projektavimo ir statybos darbai turėtų būti užbaigti 2026 metų pabaigoje.

Leipalingio įrenginių atnaujinimu rūpinsis UAB ,,Tetas“. Planuojama, kad pastotė turėtų būti pradėta eksploatuoti 2028 metais, rašoma ,,Litgrid“ pranešime.

Kaip teigia ,,Litgrid“, Usėnų pastotės atnaujinimo darbais rūpinsis UAB ,,Vytrita“. Tikimasi, kad įmonė darbus užbaigs iki 2026 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją