Pasak „Litgrid“, Žeimių traukos pastotė ir susijusios elektros perdavimo linijos užtikrins elektros energijos tiekimą elektriniams traukiniams šiame geležinkelio ruože.

„Šis projektas prisideda prie valstybei svarbaus tikslo – elektrifikuoti pagrindinę Lietuvos geležinkelių arteriją nuo Vilniaus iki Klaipėdos, o su šio ir kitų traukos pastočių bei susijusių infrastruktūros projektų įgyvendinimu sudarome sąlygas keleivių ir krovinių pervežimui naudoti elektros energiją, taip mažinant oro taršą ir neigiamą įtaką klimato kaitai“, – pranešime teigė „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento vadovas Karolis Sabaliauskas.

Sutartis dėl Žeimių traukos transformatorių pastotės 110 kV skirstyklos statybos su bendrove „Tetas“ pasirašyta birželį. Projektavimo ir statybos darbų rangos sutarties vertė siekia 3 732 850 su PVM. Skirstykla statoma bendrovės „LTG Infra“ užsakymu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją