„Šiluma įstaigų ir daugiabučių namus paprastai pasiekia per kelias dienas. Tačiau gyventojai gali patys nuspręsti dėl šildymo sezono pradžios, jeigu daugiabučio patalpų temperatūra atitinka higienos normas“, – pranešime cituojama Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

Savivaldybė primena, kad atskiri daugiabučiai dėl šildymo sezono pradžios gali apsispręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Apie gyventojų sprendimą informuojamas šilumos tiekėjas.

Pernai Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 16-ąją, 2022 metais miesto šiluma būstus pasiekė spalio 17-ąją, o 2021 m. – rugsėjo 27 d.

Dali didžiųjų šalies miestų šildymą jau pradėjo

Antradienį šildymas įjungtas Panevėžio biudžetinėse įstaigose, įmonėse ir gyvenamuosiuose namuose, nuo trečiadienio ugdymo įstaigos, socialinės ir sveikatos priežiūros įstaigos pradėtos šildyti Klaipėdoje. Tuo metu visame mieste įjungti šildymą planuojama nuo kitos savaitės.

Šildymo sezonas trečiadienį pradėtas ir Šiauliuose. Nuo spalio 3 dienos šildyti jau pradėtos miesto švietimo biudžetinės įstaigos, savivaldybės globos namai, kompleksinių paslaugų namai ,,Alka“ ir savivaldybės socialinių paslaugų centras.

Tuo metu sostinės meras Valdas Benkunskas yra informavęs, kad šildymo sezono pradžia Vilniaus mieste gali būti paskelbta po dviejų savaičių, tačiau galutinis sprendimas priklausys nuo orų.

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžią praėjusį trečiadienį pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės. Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo spalio 3 d. šildymo sezoną taip pat pradėjo Radviliškio ir Pakruojo rajono savivaldybės, šildymas įjungtas ir Pasvalio, Mažeikių rajonų savivaldybėse.

Potvarkį dėl šildymo sezono pradžios Jonavos rajono įstaigose pasirašė ir laikinai mero pareigas einantis Rimantas Sinkevičius. Čia praėjusią savaitę pradėtas šildymas ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.