Direktyvas TNK-BP vadovams pateikė „Rosneft“ atstovas, dalyvavęs paskutiniame bendros Rusijos ir Didžiosios Britanijos bendrovės vadovų valdybos posėdyje. Artimiausiu metu abi šalys turės pasirašyti konfidencialumo sutartį, teigė TNK-BP finansų skyriaus vadovas Jonathanas Muiras.

Posėdis dėl įmonių susiliejimo numatytas kovo pradžioje. Dalis „Rosneft“ darbuotojų pereis į TNK-BP, taip pat ir dalis TNK-BP darbuotojų ims dirbti „Rosneft“.

Didžiausia Rusijos naftos įmonė „Rosneft“ dėl TNK-BP pirkimo susitarė su Didžiosios Britanijos įmone „British Petrolum“ (BP) ir Rusijos konsorciumu AAR („Alfa Group“, „Renova“ ir „Access Industries“) praėjusių metų spalio pabaigoje.

Pagal sutartį, BP už 50 proc. turėtų TNK-BP akcijų gaus 12,84 proc. „Rosneft“ akcijų ir 17 mlrd. JAV dolerių. Dalis šių pinigų (4,8 mlrd. JAV dolerių) bus skirti pirkti dar 5,66 proc. Rusijos naftos bendrovės vertybinių popierių. AAR už savo akcijų dalį gaus 28 mlrd. JAV dolerių. Sutartį su BP tikimasi pasirašyti kovo pabaigoje, o su AAR – balandį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)