VERT sprendimą priėmė nustačius, kad „bendrovė neužtikrina nuosavo kapitalo dydžio veiklai bei nebeturi galiojančios balansavimo paslaugų sutarties“.

VERT dar balandį įspėjo „EGTO energiją“ dėl per mažo įstatinio kapitalo, kuris, pagal Elektros energetikos įstatymą, turi būti ne mažesnis negu pusė įstatinio kapitalo dydžio – kas užtikrintų įmonės finansinį stabilumą. Reguliuotojas įpareigojo įmonę iki birželio 9 d. ištaisyti nustatytus trūkumus ir pateikti VERT tai įrodančius dokumentus, taip pat informavo kad neįvykdžius įpareigojimo, leidimas vykdyti nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklą galiojimas gali būti panaikintas.​

„Bendrovės prašymu, trūkumų ištaisymo ir tai įrodančių dokumentų terminas buvo pratęstas iki šių metų rugsėjo 1 dienos. Įvertinusi bendrovės pateiktą informaciją, VERT konstatavo, kad pažeidimai nėra pašalinti“, – skelbia VERT.

Sulaukus pirmųjų reguliuotojo įspėjimų, įmonės vadovas Egidijus Rutkauskas teigė, jog įmonė pradėjo šalinti VERT nustatytus trūkumus, padidino įstatinį kapitalą. Tada tiekėjo vadovas patikino apie planus tęsti veiklą, kuriamą mobiliąją programėlę paslaugų tiekimui palengvinti.

„EGTO energija“ kaip nepriklausomas elektros energijos tiekėjas tiekė elektrą 5 533 buitiniams ir 1 859 komerciniams vartotojams. Visi „EGTO energija“ įsipareigojimai klientams perleidžiami nepriklausomam tiekėjui „Enefit“. Iš naujo pasirašyti sutarčių su naujuoju tiekėju ar imtis kitų veiksmų vartotojams nereikės.

„Enefit“: buvusiems „EGTO klientams“ kainodara ir sąlygos nesikeis

„Enefit“ vadovas Vytenis Koryzna Eltai perduotame komentare teigė, kad buitinių ir verslo buvusių „EGTO energijos“ klientų kainodara ir esminės sutarties sąlygos nesikeis. Pasak jo, klientams stengiamasi teikti informaciją apie paslaugų tęstinumą ir sąlygas.

„Detalią informaciją vartotojai artimiausiu metu ras mūsų svetainėje, o kolegos klientų aptarnavimo centre bus pasirengę atsakyti į visus klausimus“, – teigia V. Koryzna.

„EGTO energija“ klientams siūlė tik planus, kurių kaina susieta su elektros kainomis biržoje.

Jau anksčiau nepriklausomo elektros tiekėjo veiklą nutraukė „Birštono elektra“, „Perlas energija“, rinkoje liko trys didieji tiekėjai – „Enefit“, „Elektrum Lietuva“ ir „Ignitis“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją