„Šildymo sezoną šiemet pradedame kiek anksčiau nei pernai. Tokį sprendimą lėmė už lango esanti realybė – turime užtikrinti, jog tiek gyventojai namuose, tiek dirbantys įvairių įstaigų patalpose žmonės jaustųsi komfortabiliai ir nekiltų grėsmė jų sveikatai“, – teigė R. Duchnevič.

Anot vicemerės Danutos Narbut savivaldybė šaltajam metų laikui yra pasiruošusi.

„Laiku atlikome namų darbus – išvalėme katilus, netinkamus naudoti pakeitėme naujais, patikrinome ir atnaujinome vandens paruošimo sistemas, atlikome esamų šildymo trasų hidraulinius bandymus bei begalę kitų darbų. Sprendimą pradėti šildymą visame rajone iš dalies lėmė ir gyventojų prašymai. Tai, mano nuomone, puikus mūsų bendradarbiavimo su gyventojais rezultatas. Be to, savivaldybės taryba priėmė sprendimą ir šiemet taikyti subsidijas gyventojams dėl centralizuotai tiekiamos šilumos kainos „, – kalbėjo vicemerė.

Pranešama, kad subsidijos gyventojams bus taikomos tuo atveju, jeigu šilumos tiekėjo nustatyta kaina viršys Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos kiekvieną mėnesį skelbiamą vidutinę šilumos kainą Lietuvoje.

Norint pasinaudoti subsidija, gyventojams asmeniškai kreiptis niekur nereikės – centralizuotos šilumos tiekėjai pasibaigus ataskaitiniam mėnesiui pateiks Vilniaus rajono savivaldybei kiekvieno praėjusio mėnesio subsidijų skaičiavimo ataskaitas, o savivaldybė patikrins ir atsiskaitys su šilumos tiekėjais. Atkreipiame dėmesį, jog subsidijos taikomos tik už centralizuotai tiekiamą šilumą.

Tuo tarpu sunkiau besiverčiantys gyventojai dėl kompensacijų už šildymą turi kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją arba el. būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS) spis.lt. Teisė į būsto šildymo kompensaciją nustatoma ir išmoka skiriama visam šildymo sezonui (yra išimčių).

Apie šildymo pradžią penktadienį taip pat pranešė Kauno rajono bei Raseinių savivaldybės.

Kauno rajono savivaldybė taip pat priminė, kad daugiabučių namų gyventojai ir kiti šilumos vartotojai, nepažeidžiant nustatytų higienos normų, šildyti gali pradėti vėliau negu nustatyta šildymo sezono pradžia.

Tuo metu šildymo sezoną paskelbusi Raseinių savivaldybė informuoja, kad šildytis nuo spalio 4 dienos pradės ne visi. Mokymo, ugdymo, gydymo ir socialinės rūpybos įstaigos bus pradėtos šildyti nuo kito pirmadienio, o likusios biudžetinės įstaigos ir kiti šilumos vartotojai – nuo antradienio.

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžią trečiadienį pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės. Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo ketvirtadienio mokymosi ir gydymo įstaigos pradėtos šildyti ir Panevėžyje, tačiau miesto gyvenamųjų namų, biudžetinių įstaigų, įmonių ir organizacijų šildymo sezono pradžia dar neskelbiama. Taip pat nuo spalio 3 d. Radviliškio ir Pakruojo rajono savivaldybės skelbia pradedančios šildymo sezoną.

Šildyti švietimo ir socialines įstaigas ketvirtadienį pradėjo ir Šiaulių savivaldybė.