Savivaldybė nurodo, kad Radviliškio rajone kol kas šildymas pradedamas tik švietimo, gydymo ir socialines paslaugas teikiančiose įstaigose.

Daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose šildymo sezono pradžia dar nepaskelbta, tačiau tokių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti, kad jų daugiabutyje šildymas būtų įjungtas anksčiau negu Savivaldybėje paskelbta oficiali šildymo sezono pradžia.

Potvarkį dėl šildymo sezono pradžios Jonavos rajono įstaigose taip pat pasirašė laikinai mero pareigas einantis Rimantas Sinkevičius, pranešė „Alio Jonava“.

Čia taip pat nuo ketvirtadienio pradedamas šildymas ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.

Tuo metu Pakruojo savivaldybėje mero potvarkiu 2024–2025 metų šildymo sezono pradžią skelbia – ketvirtadienį.

Šilumos vartotojai, čia taip pat turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios kitu laiku, negu įsakymu nustatyta šildymo sezono pradžia.

Apie sprendimą pradėti šildymo sezoną taip pat praneša ir Akmenės rajono savivaldybė. Tačiau šilumos dar teks palaukti – šildymo sezono pradžia čia planuojama skelbti spalio 14 d.

Rajono savivaldybė taip pat pažymi, kad pasikeitus oro sąlygoms galimi datos tikslinimai.

Šiaulių miesto savivaldybė pradeda šildyti švietimo ir socialines įstaigas, tačiau, kaip nurodo savivaldybė, kitiems vartotojams šildymo sezono pradžia bus skelbiama atskirai. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė informuoja dėl sezono pradžios sprendimo dar nepriėmusi.

Informuojama, kad spalio 3 dieną šildymas įjungtas Šiaulių miesto švietimo biudžetinėse įstaigose, Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose, Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namuose, kompleksinių paslaugų namuose ,,Alka“ ir Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centre.

Klaipėdos savivaldybė tikina, kad šildymo sezono pradžia dažniausiai skelbiama spalio viduryje, tačiau šiuo metu sprendimas dėl to dar nėra priimtas.

„Paprastai šildymo sezono pradžia Klaipėdoje būna skelbiama apie spalio vidurį. Dėl šių metų sezono sprendimas dar nėra priimtas, stebimos orų prognozės, nuo kurių priklausys, ar ir šiemet sezonas startuos panašiu metu“, – teigiama Eltai perduotame Klaipėdos miesto savivaldybės komunikacijos skyriaus komentare.

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžią trečiadienį pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės. Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo ketvirtadienį mokymosi ir gydymo įstaigos pradedamos šildyti ir Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)