Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius trečiadienį priešpiet rašė nusivylęs banko paslaugų kokybe.

„Prireikia banko patvirtinimo (pažymos su parašu ir antspaudu), kad jų banke mano turima sąskaita iš tiesų priklauso man. Tik tiek. Paprašau jų interneto savitarnoje pažymos. Po kelių dienų gaunu žinią, kad galima gauti pažymą, bet reikia 20 eurų sumokėti (...).

Po savaitės jokių žinių. Skambinu klausti, kodėl už 20 eurų tokios pažymos nėra. O jie man ramiai sako, kad tokia „pažyma‟ už 20 eurų ruošiama dvi savaites. Tikrai?‟, – neslepia nuostabos vyras.

„Delfi‟ jis pakomentavo, kad pirmiausia buvo nustebęs dėl kainos.

„Paprastas patvirtinimas: sąskaita – šito kliento. Viskas. Ir sako: 20 eurų. Na, galvoju, bent jau greitai parašys. (…) Šiandien (trečiadienį) skambinausi bankui, patvirtino: laukite toliau laiškų. „Citadele‟ bankas‟, – komentavo D. Radzevičius.

Anot jo, jam svarbesnė yra paslaugos kokybė, tačiau ir tokią kainą suprasti yra sunku.

„Pasakysiu paprastai: esu daręs pažymas, kadangi esu skirtingose organizacijose arba vadovu, arba valdybose, tai tokios kainos už tokią pažymą analogiškose organizacijose nesu matęs. Bet antras aspektas, daug svarbesnis – ne kaina, o paslaugos kokybė.

Jeigu paslauga kainuoja 20 eurų, elementarios pažymos atspausdinimas, fakto konstatavimas trunka dvi savaites, tai man netelpa į jokius rėmus pagal kainos-kokybės santykį. Tokia kaina ir tokia kokybė, mano galva, yra absurdas‟, – kalbėjo pašnekovas.

„Mačiau bankų pelnus, buvo akcentuojama, kad tai nėra iš palūkanų, nėra iš paskolų, o dažnai iš paslaugų, (…) tai norėtųsi, kad paslaugos būtų adekvačiai greitesnės‟, – pridūrė jis.

Jis pažymėjo, kad jam būtų užtekę ir elektroninio pažymos varianto, tad tikrai nėra aišku, kas taip ilgai trunka.
Green Hall

Tą pačią dieną, po įrašo feisbuke jis gavo pažymą ir vidurdienį atnaujino įrašą klausdamas, ar tai sutapimas.

„Delfi‟ tądien kreipėsi į banką „Citadele‟ ir ketvirtadienį popiet pateiktame atsakyme bankas komentuoja, jog „personalizuotos panašaus pobūdžio pažymos klientams pateikiamos per laiką iki 5 darbo dienų‟.

„Klientas buvo klaidingai informuotas, jog pažymos paruošimas gali užtrukti ilgiau, tačiau iš tikrųjų pažyma buvo paruošta per numatytą terminą. Klientas pateikė prašymą dėl pažymos 2023 vasario 2 dieną, o pažymą gavo 2023 metų vasario 8 dienos rytą, tai yra, per kiek mažiau nei 5 darbo dienas‟, – sako bankas.

Anot jo, pažymos paruošimo kaina iš tiesų yra 20 eurų – tai esąs „personalizuotas dokumentas, skirtas naudoti įvairiose institucijose“.

„Naudojantis interneto banku, klientas gali suformuoti išrašą, pasirašytą „Citadele“ banko elektroniniu parašu – tokio tipo dokumentas gali būti naudojamas kaip pažymos atitikmuo, jis nieko nekainuoja ir yra gaunamas iš karto‟, – sako bankas.

Lietuvos bankų asociacija (LBA) teigė, kad tai konkretus atvejis, todėl nesiėmė komentuoti.

Čia visas D. Radzevičiaus įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)