„Nuo šių metų kovo įsigaliosiantis Fizinių asmenų bankroto įstatymas numato teisę bankrutuoti fiziniams asmenims, kurių įsiskolinimas siekia 25 minimaliąsias mėnesines algas. Sausio mėnesį tokių asmenų priskaičiuojame daugiau nei 12 500. Vis dėlto, kiekvienam skolų turinčiam žmogui bankrutuoti tikrai neapsimoka. Šio teisinio mechanizmo tikslas yra atstatyti fizinio asmens mokumą, o ne padėti jam išvengti prisiimtų įsipareigojimų“, - sako Andrius Bogdanovičius, kreditų biuro “Creditinfo”, kuris valdo ir gyventojams skirtą sistemą „Manocreditinfo.lt“, generalinis direktorius.

Pranešime spaudai rašoma, kad tarp visų Lietuvos gyventojų, kurie galėtų pasinaudoti asmens bankrotu, daugiau nei 3 520 yra esami arba buvę įmonių akcininkai, valdybos nariai arba direktoriai. Pasak A. Bogdanovičiaus, tikėtina, kad dalies verslo sąsajų turinčių asmenų skolos atsirado žlugus jų verslui.

„Manocreditinfo.lt“ duomenimis, vyrams tenka beveik 69 proc. pradelstų skolų, kurios siekia 25 000 litų ir daugiau, o moterims – 31 proc. Iš viso minėto dydžio įsiskolinimus yra pradelsę padengti daugiau nei 8 600 vyrų ir 3 900 moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)