Kaina apstulbino
18 Eur, tiek, kaip tikino, dabar gali tekti pakloti už dienos pietus sostinėje esančiame restorane „La Pepa“.
„Negaliu patikėti“, – pats socialiniuose tinkluose dalydamasis nuotrauka rašė Saulius.
Prie nurodytos kainos – ir meniu, kuriame išvardyti ir visos savaitės dienos pietų patiekalai.
Štai pirmadienį ir ketvirtadienį už 18 Eur dienos pietums siūloma dienos sriuba, „La Pepa“ skrebutis ir naminis desertas. Antradienį – dienos sriuba, perlenktas ispaniškas pyragėlis „Empanada“ ir naminis desertas.
Trečiadienį – dienos sriuba, vištienos krūtinėlė ir naminis desertas, o penktadienį vištieną keičia lašiša.
„Kažką, matyt, būsiu praleidęs. Galvoju, esu Osle, ar Vilniuje“, – rašė Saulius.
Kiti internautai soc. tinkle svarstė, kad tokie dienos pietūs beveik prilygsta dienos uždarbiui.
„Delfi“ restorano „La Pepa“ teiravosi, kas lemia tokią dienos pietų kainą, tačiau atsakymo negavo. Jį gavus, tekstas bus papildytas.
Ekonomistas: tai – įmonės sprendimas
SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas, komentuodamas tokią kainą, tikino, kad tai galime vadinti ekstremumumu.
„Dienos pietų kaina yra apie 7-8 Eur Vilniuje. O tai – nišinė maitinimo vieta su tam tikra auditorija.
Maitinimo paslaugos bendrai per metus yra pabrangusios apie 9-10 proc., kas reiškia, kad kainos kyla. Visgi vidutinis darbo užmokestis šiemet auga labai panašiai“, – kalbėjo ekonomistas.
Anot jo, bendrai reikia nepamiršti, kad nuo šių metų maitinimo įstaigoms buvo grąžintas pilnas PVM, taip pat augo kitos maitinimo paslaugų sąnaudos.
Kaip pridūrė, matyt, šiuo atveju, 18 Eur už dienos pietus – yra kainos išbandymas.
„Jei jie randa savo auditoriją, viskas tvarkoje. Tai – įmonės sprendimas. Galima būtų diskutuoti plačiau, jei tai būtų visos šalies dienos pietų vidurkis“, – sakė T. Povilauskas.
Lietuvos vidurkis – 7,3 Eur
Gegužės pabaigoje „Delfi“ remdamasis Valstybės duomenų agentūros duomenimis rašė, kiek vidutiniškai kainavo dienos pietūs, užsisakant sriubos ir pagrindinį mėsos ar žuvies patiekalą. Skelbta, kad vidutinė dienos pietų kaina Lietuvoje siekė 7,3 euro.
Brangiausiai dienos pietūs atsiėjo Utenoje – čia vidutinė kaina buvo 8,34 euro. Vilniuje vidutinė pietų komplekso kaina balandį siekė 7,5 euro.
Tuomet ekspertas komentavo, kad didesniuose miestuose yra ir didesnė konkurencija, todėl ir kainų galima rasti įvairesnių. Įtaką patiekalų kainoms daro patalpų nuoma, turimas personalas ir mokami atlyginimai, naudojamų ingredientų kaina.
Kiek anksčiau „Delfi“ rašė apie kavos kainą Palangoje. Tada skaitytojas Linas stebėjosi restorane „Pušų paunksnėje“ už „Flat white“ kavos puodelį mokėjęs 9 Eur.
Restoranas aiškino, kad kaina laužta ne iš piršto.
„Flat white“ kava pas mus gaminama iš dvigubo „Espresso“ kavos ir išplakto pieno.
Viena „Espresso“ kava kainuoja 4 Eur, o pienas 1 Eur. Taip pat paminėsiu, kad „Flat white“ kavos kaina yra nurodyta ir meniu – 9 Eur“, – aiškino restorano vadovė.
Neseniai „Delfi“ rašė ir apie skaitytojų pastebėtą išskirtinę bulvinių blynų kainą Palangoje.
Pasak kito skaitytojo, paprasti bulviniai blynai kainavo 14 Eur, o jei norėtųsi su mėsa ir grietine – 16 Eur.
Turite istoriją? Kviečiame pasidalinti su Delfi! Rašykite verslas@delfi.lt.