Daugumą jų duonos gaminius laiko duoninėje (47 proc.), net 32 proc. respondentų – šaldytuve, į virtuvės stalčių ar spintelę duoną deda 18 proc., o ant stalo ar lentynos – vos 3 proc. tyrime dalyvavusių lietuvių.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Jarošienės, šaldytuvas nėra tinkamiausia vieta duonai laikyti.

„Duonos laikymas šaldytuve suteikia jai kitas savybes – keičiasi jos tekstūra, ji praranda turimą skonį ir greičiau išdžiūsta. Šviežioje duonoje yra apie 40-50 proc. drėgmės, kuri labiausiai garuoja 0 - + 2 laipsnių temperatūroje“, – teigia V. Jarošienė.

Specialistės teigimu, duonos gaminius rekomenduojama laikyti sausoje vietoje, gerai vėdinamoje patalpoje, kambario temperatūroje (+ 18 laipsnių), ir suvartoti per 4 dienas. „Geriausia duoną laikyti duoninėje, kurią būtina tinkamai prižiūrėti, dažnai plauti, gerai išdžiovinti“, – sako V. Jarošienė.

„Fazer Lietuva“ užsakymu reprezentatyvų visos Lietuvos gyventojų tyrimą balandžio mėnesį atliko tyrimų bendrovė „Rait“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)